Māra Bišofa ilustrācija
 
Blogs
29.10.2019

Attiecības

Komentē
1

Ievads

Varētu būt, ka ar mums vienā lidmašīnā lido kāda slavenība, bet mēs par to neko pat nenojaušam. Runā, ka šie cilvēki lidmašīnā ierodas pēdējie, bet izkāpj no tās pirmie. Viņi neiet cauri parastajiem vārtiem, pasu un bagāžas kontrolēm. Šos cilvēkus pie lidmašīnām pieved ar limuzīniem, un viņi, paslēpti no pārējās publikas, ieiet mazā salonā, kas atrodas tūlīt aiz pilotu kabīnes. Tajā, protams, ir visas ērtības, pie tam sienā ir mazi caurumiņi, caur kuriem var pavērot biznesa klases pasažierus, ja, piemēram, princim Harijam vai Meganai kļūst garlaicīgi. Lidmašīna jau nav tramvajs, ar kuru braucot var pavērot pilsētu. Kad sākas lidojums, Megana no somiņas izņem rūpīgi ietītas sviestmaizes ar aknu desu, sameklē šķīstošo kafiju un liek stjuartei atnest karstu, vārītu ūdeni. Cukurs papīra maisiņos viņai ir līdzi pašai. Tad viņa saka princim Harijam: "Ja tu tikai varētu iedomāties, kā man ir apnikušas tās jūsu karaliskās izdarības, fuck! Man vienreiz gribas paēst cilvēcīgi – vietā, kur mūs neviens neredz!" Tad viņa novelk savu blūzīti, un zem tās ir t-krekls ar uzrakstu "Speak to me dirty".

Vēstījums

Ja jums nejauši gadās uz ielas satikt pazīstamu sievieti un uzaicināt viņu kopīgi izdzert tasi kafijas, viņa var atbildēt: "Es tik tikko birojā jau dzēru kafiju." Vīrietis tādā gadījumā saprot, ka viņa birojā tik tikko dzērusi kafiju un viņai tāpēc tūdaļ negribas dzert otru kafiju, un vīrietim nekad neienāk prātā, ka šī sieviete ar viņu dzert kafiju negrib vispār. Vīrietim nekad neienāktu prātā šādi formulēt atteikumu. Vīrieši izturas citādi. Lūk, piemērs – vīrietim prasa: "Cik pulkstenis?" Viņš atbild: "Es jau varētu tev to pateikt, bet negribu!" Un tas nebūt nav tāpēc, ka viņš to sievieti nevar ciest vai dusmojas uz to, bet vienkārši tādēļ, ka viņš ir taisīts no cita materiāla un viņam nepiemīt tā smalkuma pakāpe, ar kuru apveltīta sieviete. Risinot tālāk šo domu, jāsaka, ka tā nebūt nav sievietei raksturīga īpašība – karstā vasaras pusdienlaikā uzvilkt kājās divas priežu malkas šķilas ar cūkādas siksniņām, kaut ko vidēju starp slēpēm un sandalēm, uzlikt uz galvas alumīnija kastroli ar vienu nolauztu osu, pakārt kaklā izdegušu elektrisko spuldzīti un, turot augsti paceltā rokā Andreja Upīša grāmatu "Sūnu ciema zēni", staigāt apkārt Līvu laukumam un klaigāt, ka tas ir pasaules literatūras šedevrs. Bet tādā paskatā esmu savā mūžā sastapis ne vienu vien vīrieti.

Izskaņa

Jurģis un Miķelis, ilgi neredzējušies, dzer kafiju ielas malā.

Jurģis: "Baigi labā žakete, kur dabūji? Zini, Pārdaugavā ir nāvīgi krutā vieta, tur, kur Uldis dzīvo. Atceries Uldi? Nu, tas, ar kuru Baiba tagad salaiž. Viņš labās vietas Rīgā zina, nu, orientējas. Viņš mani paņēma uz vienu veikalu, kur klasisku vīriešu apakšveļu var iegādāties, tev patiks, es tevi aizvedīšu. Vai tu zini, ka Kauliņš ir nomiris? Vakar biju Kauguros pie Laimas. Ārprāts, man aug trīs mati uz deguna, sāku tos griezt, un tagad jāpucē deguns katru rītu. Kā tev iet ar Skaidrīti?"

Miķelis: "Nu, nav labi. Labi, ka tevi satiku. Dod man padomu – ko lai es daru? Pagājušajā naktī jau stipri uz rīta pusi ierodas Skaidrīte. Piemetusies. Mati pa gaisu, acis sarkanas un piepampušas, lūpu krāsa izmālēta pa visu ģīmi. Traks paskats. Tikko kā sadauzīja manu jauno BMW, dievojās, ka atmetīs dzeršanu. Pilnīgs murgs!­­­­­ Viņas dēļ esmu pametis gleznošanas nodarbības, kuras man tik ļoti patika. Kad viņai izdodas trīs dienas būt skaidrā, tad no rīta līdz vakaram franču valodā lasa kaut kādu Sartru un rupji lamājas, ja es gribu ar viņu parunāties. Man tak ir jārunā ar kādu! Mīļo stundiņ, es nezinu, ko darīt. Bet es viņu tik ļoti mīlu…"

Māris Bišofs

Māris Bišofs ir mākslinieks un ilustrators, kurš strādājis ne tikai Latvijā, bet arī Izraēlā, Francijā, ASV un citviet. Viņa zīmējumi publicēti daudzos pasaulē zināmos laikrakstos un žurnālos.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!