Dāvida Datunas īpaši veidotais Latvijas karogs
 
Aktualitātes
25.11.2015

Atklāta starptautiska laikmetīgās mākslas mese "ART Riga 2015"

Komentē
0

No otrdienas, 24. novembra, līdz svētdienai, 29. novembrim, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā jau otro reizi norisināsies starptautiska mēroga laikmetīgās mākslas mese "ART Riga 2015" – viens no nozīmīgākajiem reģiona pasākumiem profesionāliem mākslas darbu pārdevējiem un pircējiem. Šogad "ART Riga" būs pārstāvētas 17 galerijas no 8 pasaules valstīm.

Mākslas mesi atklāj gruzīnu izcelsmes mākslinieka Dāvida Datunas (David Datuna) īpaši veidotā Latvijas karoga dāvinājums Latvijai, to pasniedzot Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

"ART Riga" notiek jau otro gadu un apvieno galerijas, ar mākslu un kultūru saistītas institūcijas, izdevniecības, ekspertus, kultūras mediju pārstāvjus, kolekcionārus, kā arī mākslas entuziastus no visas pasaules. "ART Riga" šogad piedāvā klātienē iepazīties un iegādāties Latvijas, Itālijas, Amerikas Savienoto Valstu, Krievijas, Francijas, Polijas, Izraēlas, Vācijas mākslas galeriju un mākslinieku aktuālo piedāvājumu.

"ART Riga" mērķis ir kļūt par regulāru un nozīmīgu tikšanās vietu Ziemeļeiropas, Rietumeiropas un Austrumeiropas mākslas profesionāļiem, kā arī stiprināt Latvijas mākslinieku un mākslas galeriju autoritāti starptautiskā mērogā, sniegt padziļinātu ieskatu Baltijas reģiona aktualitātēs, demonstrējot to jaunāko pasaules mākslas tendenču kontekstā, veicināt kvalitatīvu izstāžu apmaiņu ar ārvalstu mākslas galerijām, kā arī nodrošināt kvalitatīvu platformu galeriju kontaktiem.

Paralēli galeriju ekspozīcijām, "ART Riga" piedāvās sekot līdzi mākslinieku un mākslas profesionāļu diskusijām, mākslas apskatnieku lekcijām, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās bērniem. Ar pilnu "ART Riga" programmu aicinām iepazīties, apmeklējot interneta vietni artriga.com.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!