Aktualitātes
09.01.2019

Atklās pirmo lasītavu vilcienā

Komentē
0

Sekojot Imantam Ziedonim svarīgajām vērtībām – ceļot, izzināt pasauli, lasīt un apgūt ko jaunu, Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka radījusi projektu "Ceļā ar grāmatu", kura ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS "Pasažieru vilciens" pirmo reizi vienā dīzeļvilciena sastāvā tiks ierīkota lasītava.

Ar trim grāmatu plauktiem un vairākiem desmitiem grāmatu aprīkotais vilciena sastāvs kursēs visos dīzeļvilcienu maršrutos, dodot iespēju cilvēkiem visos Latvijas reģionos lasīt vilcienā un laiku ceļā pavadīt saturīgi. 

Īpašais "lasītavas vilciens" tiks atbilstoši noformēts, ļaujot to atpazīt visiem pasažieriem. Plānots, ka grāmatu krājumi vilciena plauktos tiks papildināti un mainīti ik pēc trim mēnešiem atbilstoši dažādām tēmām un aktualitātēm. Projekts "Ceļā ar grāmatu" tiks atklāts ar tēmu "Ceļošana".

Lasītavas atklāšanā 15. janvārī plkst. 12.00 pirmais ar lasītavu aprīkotais vilciens mēros ceļu no Rīgas uz Siguldu un atpakaļ. Brauciena laikā paredzēti lasījumi, saviesīgas sarunas un pārsteigumi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!