Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
09.11.2019

"Ascendum" dibinātāja Zaiga Pūce apstiprināta par Sabiedrības integrācijas fonda vadītāju

Komentē
0

Šodien, 8. novembrī, notikušajā balsojumā par Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktori apstiprināta "Satori" izdevēja – biedrības "Ascendum" – dibinātāja un valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce. Pēc stāšanās jaunajā amatā Zaiga biedrību pametīs, savukārt "Ascendum" turpinās vadīt "Ascendum" valdes locekle un izpilddirektore Antonija Skopa.

Zaiga Pūce vadījusi biedrību "Ascendum" kopš 2011. gada, un šajā laikā īstenoti un attīstīti vairāki nozīmīgi projekti – interneta žurnāls "Satori" kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem kultūras un sabiedriskās domas medijiem Latvijā, projektā "Mans Doms" iedzīvināta Rīgas Doma baznīca, kur kopš pērnā gada janvāra ar "Ascendum" gādību skatāma arī vitrāža "Ar degsmi par brīvu Latviju", caur dažādām projekta "Garā pupa" iniciatīvām aktualizēta un attīstīta bērnu kultūra, savukārt pateicoties "Ascendum" grantiem īstenoti dažādi sabiedrībai nozīmīgi projekti.

Kā biedrības "Ascendum" priekšsēdētāja Zaiga Pūce ilgstoši aizstāvējusi nevalstiskā sektora intereses, darbojoties NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda padomē, Latvijas Pilsoniskajā aliansē un Laikmetīgās kultūras NVO asociācijā. Darbojoties nevalstiskā sektora interešu aizstāvībā, Zaiga Pūce iesaistījusies arī likumdošanas procesā, piemēram, veicinājusi izmaiņas ziedojumu regulējumā.

Par Zaigas Pūces apstiprināšanu amatā nobalsoja septiņi SIF padomes locekļi, Imantam Parādniekam atturoties. Zaiga Pūce konkursā uz SIF direktores amatu ieguva visaugstāko vērtējumu visās trijās konkursa kārtās, kā arī vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!