"Ascendum" interaktīvā instalācija
 
Aktualitātes
12.07.2014

"Ascendum" ar interaktīvu instalāciju dodas uz vasaras festivāliem

Komentē
0

Biedrība "Ascendum" radījusi interaktīvu instalāciju un pošas ceļā, lai piedalītos šīs vasaras festivālos – kopā ar interneta žurnālu "Satori.lv", projektiem "Mans Doms", "Garā pupa" un "Mākslai vajag telpu" biedrība šovasar piedalīsies Cēsu Mākslas festivālā un festivālā "Laba Daba".

Interaktīvā instalācija īpaši izcels jaunāko no biedrības sadarbības projektiem – sabiedrisko iniciatīvu "Mākslai vajag telpu". Instalācijas mērķis ir veicināt diskusiju par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību un ikvienam dot iespēju paust savu atbalstu, nofotografējoties un publicējot attēlu sociālajos tīklos, lietojot #ATBALSTI_MVT. Instalācija balstās uz trīs kolonnām, bet ceturtās kolonnas vietā ir tukšums – tāpēc ikviens aicināts kļūt par balstu un atbalstu laikmetīgās mākslas telpas radīšanā, pielikt savu roku muzeja tapšanā un pastāstīt par to citiem.

Pie katras no kolonnām būs iespējams uzzināt ko vairāk un iepazīties ar pārējo trīs "Ascendum" projektu darbību. Sabiedriskā kustība "Mans Doms" iepazīstinās ar jauno Rīgas Doma vitrāžu, kas veltīta barikādēm un patlaban ir tapšanas procesā. Interneta žurnāls "Satori.lv" festivāla dalībniekus uzrunās, piedāvājot izlasīt jaunāko "Satori Vasaras avīzi", kas šoreiz veltīta brīvības tēmai. Trešā kolonna prezentēs projektu "Garā pupa", kura mērķis ir nodrošināt bērniem un atgādināt vecākiem par iespēju iepazīt kultūru jau bērnībā. Te bērni varēs piedalīties zīmējumu konkursā, kur trīs radošāko darbu autoriem vasaras beigās tiks dāvināta īpaša "Ascendum" balva.

No 11. jūlija instalācija būs Cēsu Mākslas festivālā, kur līdz pat jūlija beigām tā atradīsies Rožu laukumā, savukārt Pils laukumā un Vienības laukumā būs aplūkojami un aptaustāmi iniciatīvas "Mākslai vajag telpu" gliemeži – vides objekti, kas radīti ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību laikmetīgās mākslas muzeja tapšanas lēnajai gaitai. 1. augustā instalācija un gliemeži pametīs Cēsis un ceļos uz Līgatnes novadu, kur notiks starptautiskais mūzikas festivāls "Laba Daba".

Biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce uzsver: "Ir svarīgi iet pie cilvēkiem un stāstīt par to, ar ko mēs nodarbojamies. Latvijā ir labi attīstīts nevalstisko organizāciju sektors, bet tas ir vērsts uz sevi, taču "Ascendum" uzskata, ka svarīga ir savstarpējā komunikācija. Tieši vasara un festivālu laiks, kad cilvēki ir atvērti, ir īstais brīdis sarunas veidošanai!"

Pagājušajā gadā lielu interesi izraisīja "Ascendum" vasaras festivāliem radītā instalācija "Audiodušas", kas gada laikā, mainot saturu, pabijusi jau sešās dažādās vietās. Biedrība "Ascendum" ir sabiedriska organizācija, kas rosina un finansiāli atbalsta Latvijas sabiedriskās domas izaugsmi, veicinot tās iniciatīvas un procesus, kuros izpaužas attīstība un virzība uz augšu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!