Aktualitātes
11.04.2019

Arestēts "WikiLeaks" līdzdibinātājs Džulians Asanžs

Komentē
0

Asanžs apcietināts ceturtdien Ekvadoras vēstniecībā Londonā pēc tam, kad Ekvadoras prezidents Lenins Moreno paziņoja, ka atsauc Asanžam piešķirto patvērumu pēc atkārtotiem starptautisko konvenciju pārkāpumiem no Asanža puses.

Asanžs vēstniecībā slēpās septiņus gadus, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai par apsūdzībām izvarošanā. Pērn šī lieta izbeigta.

Metropoles policija atklāja, ka Asanžs saņemts apcietinājumā par nepakļaušanos tiesai un stāsies tās priekšā, "cik drīz vien iespējams". savukārt "WikiLeaks" tvitera konta ierakstā teikts, ka Moreno lēmums ir "starptautisko likumu pārkāpums".

Asanžs, kura izveidotā tīmekļa vietne "WikiLeaks" publiskojusi tūkstošiem slepenu ASV dokumentu, vienmēr noliedzis apsūdzības izvarošanā un atteicies doties uz Zviedriju bailēs no izdošanas ASV, kur varētu tikt tiesāts par šo dokumentu publiskošanu. Kā nācis gaismā nesen, šīs bailes nav bez pamata, jo ASV Asanžam izvirzītas apsūdzības, kuru saturs gan joprojām nav zināms.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!