Aktualitātes
14.03.2019

Ar pieciem pop-up kinoteātriem un trim maršrutiem notiks festivāls "Kino pedālis"

Komentē
0

10. un 11. maijā Valmierā ar trim maršrutiem, pieciem pop-up kinoteātriem un interaktīvu spēli notiks ceturtais velo-kino festivāls "Kino pedālis".

Festivāls tiks atklāts piektdienas vakarā plkst. 19:00 Vecpuišu parkā, kad durvis vērs pieci pop-up kinoteātri, iekārtoti vietās, kur parasti kino netiek rādīts. Katrā vietā filmu programma un seansu laiki ieplānoti tā, lai būtu iespējams redzēt praktiski visu. Šogad tiks demonstrētas 20 filmas, kas aicinās novērtēt velokultūras nozīmību, tostarp sestdien būs skatāma bērnu filmu programma un filmu izlase pieaugušajiem koncertzālē "Valmiera". Ieeja visos kinoteātros bez maksas.

Sestdien, plkst. 11.00, starts tiks dots velobraucienam, kas reizē būs arī interaktīva spēle.  Šogad velobrauciena maršruti pagriežas uz pilnīgi jaunām takām: "Ģimeņu pedālis" (ap 15 km) ripos uz Kocēniem, bet "Puspedālis" (ap 25 km) un "Dižpedālis" (50 km) aicinās iepazīt Beverīnas novadu, kur varēs pamāt "Baiļu" kalnam, veldzēt slāpes Brenguļos un novērtēt vietu tur, kur satiekas Abuls ar Gauju. Braucienā droši aicinātas piedalīties kā ģimenes ar bērniem, tā zibenīgie tālbraucēji.

Braukšanas virzienu rādīs īpaša mobilā lietotne – interaktīva spēle, kas līdz ar ceļa norādēm uzdos āķīgus jautājumus. Brauciena dalībnieki atpūsties varēs īpaši iekārtotās pieturvietās, kur sagaidīs dažādi pārsteigumi. Dalība velobraucienā iespējama ar biļeti, kas reizē ir arī loze lielajai loterijai, kur galvenā balva ir velosipēds no veikala "Eži".

Sestdien norises Vecpuišu parkā nerimsies – bērnu filmu programma, līdzsvara riteņu brauciens mazākajiem, neliela street food festivāla prieki, atrakcijas un aktivitātes visas dienas garumā.  Sagaidījuši mājās braucējus, ap plkst. 17.00 – loterija, uzstāsies grupa "7 DĒLI", kā arī Uģa Meldera un Mikus Frišfelda tandēms. 

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs "Eži" un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!