Publicitātes foto
 
Aktualitātes
22.05.2018

Ar lasījumiem, performancēm un balvas pasniegšanu notiks festivāls "Dzeja bez robežām"

Komentē
0

No 8. līdz 10. jūnijam plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiska dzejas festivāla "Dzeja bez robežām" pasākumi – dzejas lasījumi, dzejnieku un mūziķu performances, kā arī literārās balvas pasniegšanas ceremonija. Festivālā šoreiz piedalīsies vairāk nekā 20 dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Krievijas un Izraēlas.

Festivāls "Dzeja bez robežām" notiks trīs valodās: latviešu, krievu un ivritā, kas ir 2018. gada valoda. Festivālā piedalīsies 4 dzejnieki, kas raksta festivāla gada valodā, un tikpat daudz latviešu un krievu autoru. Festivāla organizatori izvēlās dalībniekus tādā veidā, lai autoru individuālās poētiskās prakses ļautu viņiem iesaistīties produktīvā dialogā.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies festivāla autori no Latvijas – Uldis Bērziņš, Inga Gaile, Arvis Viguls un Lauris Veips. Autori no Izraēlas – Efrata Mišori, Dorijs Manors, Zalijs Gurevičs, Avišaloms fon Šiloahs. Autori, kas pārstāv krievu valodu – Sergejs Timofejevs no Latvijas, Gaļi-Dana Zingera no Izraēlas, Jekaterina Zaharkiva un Valerijs Ledeņovs no Krievijas.  Pie atdzejojumiem strādājuši dzejnieki no Latvijas, Krievijas un Izraēlas – Einārs Pelšs, Aivars Eipurs, Arvis Viguls, Sergejs Timofejevs, Aleksandrs Zapoļs, Māra Poļakova, Gaļi-Dana Zingera, Sergejs Moreino.

Festivāla ietvaros notiks 2017.gada festivāla laureātes Gaļinas Rimbu grāmatas "Kosmosa prospekts" prezentācija. Festivāla noslēgumā dzejnieki-dalībnieki slepenā balsojumā izvēlēsies festivāla balvas ieguvēju. Festivāla Dzeja bez robežām balvas materiālais nodrošinājums ir laureāta dzejas krājuma publicēšana vienā no festivāla valodām izdevniecībā "Literature Without Borders", vai ārzemju partneru izdevniecībā.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu festivāla vakara programmā piektdien uzstāsies Latvijas mūziķi Maksims Šentelevs ("Bērnu rīts"), DUBNA (Māris Butlers) un multimediju mākslinieks Artūrs Punte (apvienība "Orbīta").

Starptautiska dzejas festivāla "Dzeja bez robežām" pasākumi notiek otro reizi, tie turpina festivāla "Dzejnieka asinis" tradīcijas, aicinot uz Latviju ārzemju māksliniekus un veicinot starptautisko literāro dialogu. Festivāla organizatori ir dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins ("Literature without borders", Ozolnieki, Latvija), dzejnieki Jeļena Glazova un Raimonds Ķirķis.

Festivāls tiek rīkots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Izraēlas vēstniecības atbalstu.

Vairāk informācijas feisbukā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!