Aktualitātes
12.08.2022

Ar ķermenim un medicīnai veltītām izstādēm Rīgā viesosies mākslinieks Padijs Hārtlijs

Komentē
0

Ar divām izstādēm – "Foetālais valdzinājums” Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejā un "Dzīvības cena” Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā – Rīgā viesosies britu keramiķis Padijs Hārtlijs.

Mākslinieks pazīstams gan ar darbiem, ko nēsājusi Lady Gaga, gan ar interesi par Pirmā pasaules kara artefaktu pētniecību. Bez keramikas darbiem Hārtlijs veido arī digitālās fotogrāfijas, digitālos rokdarbus, instalācijas un bioaudu kompozīcijas.

Izstādes "Foetālais valdzinājums" atklāšana Anatomijas muzejā noritēs trešdien, 17. augustā, plkst. 19.00, un tā apmeklētājiem būs pieejama no 18. augusta līdz 26. janvārim. Izstāde ir īpaši muzejam veidota keramikas darbu sērija.  Apspēlējot tēzi – ikkatra cilvēka ķermenis ir atšķirīgs un identiskas atkārtošanās teju nepastāv – mākslinieks īpaši Anatomijas muzejam radījis keramikas darbu sēriju "Foetey Boys".

Daži darbi ir vizuāla reakcija uz kādu anatomisko eksponātu vai tā pasniegšanas veidu, savukārt citi balstās uz ārējām atsaucēm, ko provocē muzeja ekspozīcija. Vairāki desmiti atceļojušo mākslas darbu tiks integrēti muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, veidojot neparastu saspēli ar muzeja eksponātiem.

Savukārt izstāde "Dzīvības cena" tiks atklāta ceturtdien, 18. augustā, plkst. 17.00 Latvijas Mākslas akadēmijā, un apmeklētājiem būs pieejama no 19. augusta līdz 29. septembrim. Izstāde uz Rīgu atceļojusi no Bāzeles, un tā radīta, atzīmējot Šveices farmācijas uzņēmuma 125  gadu jubileju. Mākslinieka darbi tverami kā komentārs gan par medicīnas sasniegumiem cilvēces progresam, gan par reizēm pretrunīgajām šo sasniegumu sekām. Izstādītajos darbos mākslinieks pēc sarunām ar slimniekiem un ārstiem pētījis saikni starp dzīvību un nāvi, veselību un slimību, kontroli un bezpalīdzību.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!