Attēlā - Rūdis un Satori mobilā aplikācija
 
Redakcijas sleja
01.04.2014

Ar kaķi krūtīs

Komentē
1

Atzīmējot 1. aprīli, mēs esam atdevuši mūsu interneta žurnālu kaķiem – ne tikai tāpēc, ka kaķis ir viens no jocīgākajiem dzīvniekiem, kura klātbūtne noslēpumainā kārtā spēj mums uzlabot garastāvokli, bet arī tāpēc, ka kaķis ir ārkārtīgi kulturāla būtne, kas spējis pakļaut cilvēku sev vien zināmai kārtībai un mērķiem.

Cilvēku vienmēr ir vilinājusi iespēja saskatīt kaķī saprātīgu un zināmā mērā pat cilvēcīgu personību. Interneta laikmeta apsēstība ar lolkaķu fotogrāfijām un video ir tikai viena no izpausmēm, kas liecina par jūtu, ambīciju, intencionalitātes un racionalitātes piedēvēšanu mazam un pašpietiekamam mājdzīvniekam, taču būtībā visa cilvēces un kultūras vēsture ir cieši saistīta ar kaķiem, pareizāk sakot – ar cilvēka centieniem izprast un sadzīvot ar tiem.

Kaķis ir kļuvis par mūsu talismanu un ar mākslinieka Reiņa Pētersona atbalstu nonācis uz Satori t-krekliem, kurus vēlamies dāvināt jums – mūsu draugiem un atbalstītājiem. Mēs ceram, ka ar šī kaķa palīdzību spēsim izdzīvot tvitera laikmetā, neierobežojot savu kultūras izpratni 140 rakstu zīmju robežās vai mobilo telefonu aplikāciju rāmjos. No kaķiem mēs varam daudz mācīties – arī to, kā izturēties pret dzīvi, kuru esam spiesti dzīvot. Ieinteresēti, atbrīvoti, neatkarīgi, brīvi un laiski.

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!