Publicitātes attēls: Iveta Pole un Krišjānis Elviks, 2022. Foto: Filips Smits.
 
Aktualitātes
29.07.2022

Ar izstādi un performanci Vagonu ielas kvartālu iesildīs galerija "LOW"

Komentē
0

LOW galerija 5. augustā plkst. 18.00 turpinās iesildīt jauno radošo kvartālu Vagonu ielā 21, atklājot kuratores Žanetes Liekītes "ārpus vietnes" grupas izstādi "Sinhronitātes". Izstādes ietvaros norisināsies pavadoša pasākumu programma ar Ivetas Poles un Krišjāņa Elvika performanci "Go Planet", Kaspara Groševa DJ-setu "No darbnīcas logiem" un LOW izglītības programmas "Laikmetīgās mākslas stundu" bērniem kopā ar vecākiem.

"Grupas izstāde "Sinhronitātes" ir laikmetīgs hibrīds, kas flirtē ar mākslu, dizainu, arhitektūru, un performanci, vienlaikus risinot sadursmi starp popsīgām "garīgās atmodas" tendencēm un neviltotu kolektīvu apzināšanos un sabiedrības informētību, " vēsta kuratore Žanete Liekīte.


Publicitātes attēls: Elza Sīle un Jonas Løland, 2022.

Izstāde tiks atklāta ar Ivetas Poles un Krišjāņa Elvika performanci "GO PLANET". Tās ietvaros mākslinieki Iveta Pole un Krišjānis Elviks pievēršas virtuālās un fiziskās realitātes mijiedarbei, publiskās un personiskās telpas robežām.

"Laikā, kad sociālie mediji rada jaunus izaicinājumus indivīda ikdienas dzīves ritējumā, kas piesātināts ar ātru informācijas apmaiņu, mākslinieki reflektē par visa iespējamību. Neskaitāmi fragmentāri attēli un video kļūst par galveno informācijas iegūšanas avotu un informācijas radītājs var kļūt jebkurš. Izmantojot globālo tīmekli, attēlu juceklis un slavenību fragmentārie video vairojas un plūst cauri cilvēku ķermeņiem, kopīgojot dīvainu neo-cilts saturu, kuru dalībnieki var pat neapzināties savu piederību kopienai. Mūžīgs apjukums – mūžīga bauda – kļūsti par sevis labāko versiju," raksta performances autori.

Performances ilgums ir aptuveni pusotra stunda. Tās veidotāji aicina apmeklētājus brīvi pārvietoties telpā, iesaistoties un pievēršoties norisei pēc savas izvēles.

Programma:

05.08.2022

18.00–19.00 Ivetas Poles un Krišjāņa Elvika  performance "Go Planet"
19.00–21.00 Kaspara Groševa DJ sets "No darbnīcas logiem" 

18.08.2022

12.00–14.00  Bērnu un vecāku laikmetīgās mākslas stunda "Sinhronitātes" LOW izglītības programmas ietvaros 15. augustā no plkst.

26.08.2022

18.00–19.00 Ivetas Poles un Krišjāņa Elvika performance "Go Planet" .

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!