Aktualitātes
03.02.2018

Ar bezmaksas kino seansiem un Kabuki dejas izrādi Rīgā notiks Japānas nedēļa

Komentē
0

Japānas vēstniecība informē, ka no 12. līdz 16. februārim Rīgā pirmo reizi norisināsies Japānas nedēļa, kuras ietvaros Rīgā viesosies tradicionālās Kabuki dejas izrāde, kā arī notiks Japānas filmu festivāls. Japānas nedēļa tiek rīkota ar mērķi stiprināt Japānas un Latvijas savstarpējās saites, kā arī sniegt iespēju Latvijas iedzīvotājiem dziļāk iepazīt Japānas kultūru.

Kabuki dejas izrāde notiks 12. februārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. Kabuki ir tradicionālā japāņu teātra forma, kuras aizsākumi meklējami Edo periodā (1603.–1868.). Līdz ar no un bunraku teātriem kabuki ir atzīts par vienu no Japānas trim galvenajām klasiskā teātra formām un ir iekļauts UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Kabuki deja ir viens no kabuki žanriem, kas radies, teātrim attīstoties gadu gaitā.

Izrādē uzstāsies Takamasa Fudžima (Takamasa Fujima) - Japānas tradicionālās dejas izpildītājs, kurš dzimis 1971. gadā Tokijā. Pēc Ņihonas Universitātes Mākslas koledžas dramaturģijas kursa absolvēšanas viņš darbību turpinājis Japānas tradicionālās dejas jaunrades jomā. Takamasa Fudžima kopš 2003. gada piedalās teātra izrādēs un arī veidojis horeogrāfiju dažādu veidu televīzijas lugās un seriālos. Papildus tam, mākslinieks aktīvi piedalījies daudzās deju izrādēs un meistarklasēs ārvalstīs.

Savukārt Japānas filmu festivāls norisināsies kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē no 13. līdz 16. februārim. Japānas filmu festivāls ir kļuvis par skatītāju iemīļotu ikgadēju tradīciju un, atsaucoties apmeklētāju vēlmei redzēt nesen uzņemtas japāņu filmas, šī gada festivālā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāti četri pēdējos gados tapuši darbi, kurus apvieno tēma "Mūzikas spēks".

Pasākumu plāns

Kabuki deja 12. februārī 19:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē

Japānas filmu festivāls "Mūzikas spēks" kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē

13. februārī 18:30 "Maestro!"

14. februārī 18:30 "Orķestra trusis un zēns"

15. februārī 18:30 "Ar dziesmu uz lūpām"

16. februārī 18:30 "Abraksa svētki"

Ieeja uz visiem pasākumiem ar bezmaksas ieejas kartēm. Lai iegūtu sīkāku informāciju par ieejas kartēm, lūdzam apmeklēt Japānas vēstniecības vietni. Vietu skaits ir ierobežots.   

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!