Aktualitātes
13.12.2019

Apsteidzot Matīsa Kažas filmu, tapis pirmais latviešu vesterns

Komentē
0

Šī gada 16. decembrī kinoteātrī "Bize" pirmizrādi piedzīvos pirmais latviešu vesterns "Red Sundown", informē filmas veidotāji.

Filmas "Red Sundown" autori ir meiteņu kristīgā repa duets "Shady Ladies", kas klausītājiem sevi pieteica 2014. gada reperu stafetē "Iesācēju reperu tags". Kopš tā laika "Shady Ladies" uzstājušās gan mākslinieku apvienības "GolfClayderman" personālizstādēs, gan "Origo Boys" albuma prezentācijās, gan leģendām apvītajā festivālā "Brīnumu nakts", kas jau 10 gadus notiek Madonā.

"Filmas "Red Sundown" stāsts ir par kovbojiem, kas savā dzīvē nav iepazinuši rutīnu. Viņi pelna iztiku, izmantojot savu ieroci. Šāds dzīvesveids ir kā balansēšana uz naža asmens, un katra diena var būt pēdējā. Kalnos kādas apšaudes brīdī rūdītais kovbojs Bads Purvis savu jaunāko kolēģi Aleku Longmairu brīdina, ka ir nepieciešams atrast īstu darbu un turēties pie tā. Vai kovbojiem izdosies atrast veidu, kā izbēgt no trauksmainā dzīvesveida? Vai mierīga dzīve šiem vīriem ir paredzēta? " vaicāts filmas anotācijā.

Filma uzņemta, "Shady Ladies" divus mēnešus atrodoties Meksikā kādā pamestā tūristu ciemā. Filmas skaņas celiņu veidojis elektroniskās mūzikas smagsvars "Multilux", bet filmas tituldziesmu komponējis amerikāņu kovboju mūzikas žanra producents Owen Rael.

Tikmēr dokumentālās filmas "Vienu biļeti, lūdzu!" autora Matīsa Kažas topošā spēlfilma "Kur vedīs ceļš", ko režisors nosaucis par pirmo latviešu vesternu, šobrīd vēl tiek uzņemta. Tās galvenā varone ir Eva, baltvācu barona aizbildniecībā uzaugusi aristokrātiska jauniete. Īsi pirms paredzētajām kāzām Eva no muižas pazūd. Aizdomās par nolaupīšanu tur latviešu skrīveri Miku, un pazudušos jauniešus sāk meklēt barona rokaspuiši, vietējie žandarmi un citi spēki, katrs savu mērķu vadīti. Filmas pirmizrāde paredzēta 2020. gada beigās.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!