Aktualitātes
29.11.2017

Anonīms ziedotājs atvēl 150 tūkstošus eiro igauņu literatūras tulkošanai

Komentē
0

Privāts norvēģu ziedotājs atvēlējis 150 tūkstošus eiro Igaunijas Kultūrkapitāla fonda programmai "Traducta", lai pārtulkotu atzītākos igauņu literatūras darbus norvēģu, dāņu un islandiešu valodā.

Igaunijas Kultūrkapitāla fonds skaidro, ka ziedotājs ir liels igauņu valodas, kultūras un literatūras draugs, kas pats daudz tulkojis igauņu literatūru norvēģiski, tomēr vēlējies palikt anonīms.

Ar ziedotāja atbalstu pirmos piecus gadus igauņu literatūras darbi tiks pārtulkoti tikai norvēģu valodā, bet vēlāk arī islandiešu un dāņu valodā.

Šis ir jau otrais lielais ziedojums "Traducta" šogad. Ar privāta atbalstītāja palīdzību programma jau ieguvusi 40 000 eiro igauņu literatūras darbu pārtulkošanai angļu valodā. Ar šo mērķziedojumu palīdzību tulkojamās grāmatas tiks iezīmētas ar īpašiem atslēgvārdiem ("English Wallet" ("Angļu maks") un "Norsk pengepung" ("Norvēģu maks")), liecina ieraksts Igaunijas Kultūrkapitāla vietnē.

"Traducta" ir atbalsta programma igauņu literatūras tulkiem un izdevējiem ārvalstīs. Programmu 2000.gadā ierosināja izveidot Kultūrkapitāla fonda valde.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!