Aktualitātes
11.02.2019

Andris Nelsons un Bostonas orķestris trešo gadu pēc kārtas saņem "Grammy"

Komentē
0

10. februārī ceremonijā Losandželosā pasniegtas ikgadējās ASV mūzikas ierakstu industrijas "Grammy" balvas. Trešo reizi par "Grammy" laureātu kļuvis Andris Nelsons, kurš kopā ar Bostonas simfonisko orķestri godalgots divās kategorijās.

Nelsons kopā ar Bostonas orķestri apbalvots par šī gada jūlijā izdoto albumu "Shostakovich: Symphonies Nos. 4&11", kas par labāko atzīts divās kategorijās: "Vislabāk producētais klasiskās mūzikas albums" un "Labākais orķestra sniegums".

Šis ir trešais gads pēc kārtas, kad Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris triumfē kategorijā "Labākais orķestra sniegums" – 2017. gadā "Grammy" šajā kategorijā diriģentam atnesa Dmitrija Šostakoviča 10. simfonijas ieraksts, savukārt pērn Nelsons godalgots par Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow – Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

"Es esmu ārkārtīgi lepns par Bostonas simfonisko orķestri un mūsu īpašo muzikālo savienību, jo tās rezultāts patiesi iedvesmo. Mūzika sakņojas dziļi manā audzināšanā, tāpēc ceru, ka tā uzrunā klausītājus tikpat daudz kā mani," pēc balvas saņemšanas savā feisbuka kontā rakstīja Nelsons.

Kopš 2014. gada Nelsons ir Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs, savukārt no 2018. gada - Leipcigas "Gewandhaus" orķestra galvenais kapelmeistars un ir viens no visaugstāk vērtētajiem diriģentiem pasaulē.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!