Aktualitātes
11.04.2019

Alvis Hermanis iestudē izrādi par Mihailu Gorbačovu

Komentē
0

Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis intervijā žurnālam "Ir" atklājis, ka, par spīti iekļaušanai Krievijas melnajā sarakstā, ticis pie vīzas, lai sastaptos ar izrādes galvenā varoņa prototipu - bijušo Padomju Savienības prezidentu Mihailu Gorbačovu, vēsta "LETA".

Intervijā režisors atklāj, ka izrādi gatavo jau gadu un uz skatuves tā nonāks nākamgad, savukārt uz Maskavu, kur Hermanis brauks pēc dažām dienām, viņu uzaicinājis pats Gorbačovs, lai personīgi iepazītos un pastāstītu par savu dzīvi.

Jaunā izrāde būšot JRT un Maskavas Nāciju teātra kopražojums, un galveno lomu tajā spēlēs Jevgeņijs Mironovs, kurš ir šī teātra vadītājs. Hermanis žurnālam atklāj, ka vīzu palīdzējis iegūt tieši Mironovs, kurš ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un teicis, ka iecerētās izrādes režisoru nelaiž Krievijā. Nākamajā rītā Putins zvanījis Mironovam un teicis: "Tavs pretpadomju elements var braukt."

Kā atklāj Hermanis, izrādē iecerēts ignorēt laiku, kad Gorbačovs bija Padomju Savienības prezidents. "Izrāde beigsies 1985. gada pavasarī. Tā būs par viņu un sievu Raisu, kuru spēlēs Čulpana Hamatova. Mani vairāk interesē, kā bija iespējams, ka šis smilšu graudiņš iekļuva mehānismā un mehānisms apstājās," stāsta Hermanis.

Kā ziņots, 2014. gada oktobrī Maskava Hermani iekļāva tā dēvētajā melnajā sarakstā, liedzot viņam ieceļošanu Krievijā.

Pirms tam Hermanis Krievijā bija iestudējis vairākas izrādes. 2010. gadā viņa iestudētā izrāde "Šukšina stāsti" Krievijas nozīmīgākās teātra balvas "Zelta maska" pasniegšanas ceremonijā saņēma skates galveno apbalvojumu kā labākā lielās formas dramatiskā izrāde.

Jau vēstīts, ka nesen Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvoja Alvja Hermaņa izrāde par čekas maisiem "Vēstures izpētes komisija", savukārt paralēli top kopprojekts ar baletdejotāju Mihailu Barišņikovu, kurš izrādē "Baltais helikopters" atveidos bijušo pāvestu Benediktu XVI.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!