Aktualitātes
18.01.2020

Alvis Hermanis iecerējis izrādi ar Reifu Fainsu galvenajā lomā

Komentē
1

Intervijā Krievijas sarunu raidījumam "Ещёнепознер" režisors Alvis Hermanis atzinis, ka nākotnē plāno izrādi par amerikāņu komponistu Glenu Gūldu, tāpēc pašreiz notiek sarunas ar pazīstamo britu aktieri Reifu Fainsu, kurš varētu spēlēt galveno lomu.

Reifs Fainss (1962) divas reizes nominēts Amerikas Kinoakadēmijas balvai — par otrā plāna lomu filmā "Šindlera saraksts" (1993) un galveno lomu filmā "Angļu pacients" (1996). Aktierim Latvija nav sveša – 2014. gadā viņš spēlēja galveno lomu Latvijas, Krievijas, Francijas un Lielbritānijas kopražojuma filmā "Divas sievietes" un apmeklēja Rīgu, lai ierakstītu skaņu Jura Podnieka studijā.

Savukārt kanādietis Glens Gūlds (19321982) ir viens no izcilākajiem 20. gadsimta pianistiem un Baha interpretiem. Tāpat Gulds rakstīja, komponēja, diriģēja un vadīja savu televīzijas šovu, uz ko sarunā atsaucās arī Alvis Hermanis: "Gūlds bija liels pļāpa. Viņam Kanādas televīzijā bija savs šovs, kurā viņš centās skaidrot mūziku. Kad cilvēks cenšas izskaidrot neizskaidrojamo un dara to no visas sirds – tur noteikti sanāk izrāde."

Pusotru stundu garajā sarunā Hermanis arī atklāja, ka turpinās darbs pie izrādes par Mihailu Gorbačovu, un tā pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī varētu piedzīvot jau maijā. Savukārt tuvākā Hermaņa pirmizrāde "Sievietes un vīrieši" gaidāma pavasarī un balstīta Majas Cades lugā "Status quo".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!