Video
06.06.2012

Aktierspēli var aizvietot vienīgi ar dzeršanu

Komentē
0

Foto: Ģirts Raģelis

Viens no šīs sezonas teātra ievērojamākajiem notikumiem bija krievu režisora Kirila Serebreņņikova iestudējums uz Nacionālā teātra skatuves – noslēpumainā Georga Bīhnera luga  "Voiceks", kurā galveno lomu atveido aktieris Gundars Grasbergs.

Jau ziemā intervijā "Satori" Kirils Serebreņņikovs atklāja, ka Rīgā grib nodarboties ar to, ko Maskavā īsti neatļaujas. "Nekādu dziesmiņu nebūs," viņš toreiz teica, atsaucoties uz savu iepriekšējo iestudējumu Nacionālajā teātrī – "Mirušajām dvēselēm". Ņemot vērā Nacionālā teātra tradīcijas, "Voiceka" iestudējumu vēl jo vairāk uztver kā drosmīgu direktora Ojāra Rubeņa soli. To novērtē Latvijas teātra pārstāvji, ko domā Nacionālā teātra "abonements", mēs nojaušam, taču, kā jūtas aktieris, kurš šo krāšņo un laikmetīgo izrādi nes pie tradicionālā skatītāja?

Gluži nemanot saruna aizvirzās par ārprātu aktiera profesijā  – kā to nospēlēt, kā pašam nesajukt un kur likties, ja vairs negribas būt aktieriem.

"Par masāžistu es vēl varētu strādāt, tas mani interesē. Ja nu galīgi viss," neticīgi smaida Grasbergs.

Sarunu un kadrus no izrādes skatieties videointervijā.

Gundars Grasbergs

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!