Aktualitātes
27.05.2017

Akcijas Pērnavas, Lielo kapu un Zirņu ielu koku aizstāvēšanai turpinās

Komentē
0

Piektdien, 26. maijā, plkst. 18.00 Rīgā, zem Pērnavas ielas ziedošajām kastaņām starp Brīvības un Kr. Barona ielām, notiks pikniks-plenērs, uz kuru ir aicināti visi rīdzinieki.  Akcijas mērķis ir iepazīties un kopīgi pārdomāt, kā apturēt Rīgas Domes plānus veikt masveida koku izciršanu Skanstes tramvaja (tautā saukta par Kapu tramvaju) maršruta garumā.

Akcijas organizatori Krista Burāne, Lolita Tomsone, Kaspars Zandbergs, Tālis Linkaits, Andris Gobiņš un Rita Našeniece uzskata, ka 21. gadsimtā pilsētai ir jābūt cilvēkiem un videi draudzīgai, tāpēc ir svarīgi pasargāt krāšņo aleju, kas ir saglabājusies pilsētas vēsturiskajā centrā – trīsdesmit vienu Pērnavas ielas kastaņu, kokus Lielajos Kapos un Zirņu ielā.

"Progress nenozīmē neveselīgas, iedzīvotajiem nepieņemamas pilstēplānošanas prakses, koku, dabas un kultūrvēstures objektu iznīcināšanu vairākās apkaimēs, lai attīstītu vienu apkaimi tās nekustamo īpašumu investoru interesēs. Rīgai jātop par visiem cilvēkiem un dzīvībai draudzīgu pilsētu!" rakstīts akcijas uzsaukumā.

CFLA Rīgas Lielais projekts, kura pieteikums šobrīd atrodas Eiropas Komisijā, ir veikts bez sabiedriskas apspriešanas par šīs tramvaja līnijas izveidi. Ne Rīgas pašvaldības, ne Valsts Reģionālās Attīstības ministrijas vides kontroles dienesti nav izvērtējuši šī projekta ietekmi uz vidi. Eiropas Komisijas prasības šī projekta izveidē ir tieši saistītas ar CO2 izmešu samazināšanu un draudzīgu pilsētvidi. Taču šobrīd projekta pieteikuma pielikumā redzamajos ielu šķērsgriezuma uzmērījumos redzamais liecina par vidi degradējošiem plāniem Pērnavas, Senču un Zirņu ielas garumā.  Realizējot šos plānus, koku izciršana un zaļās zonas iznīcināšana izveidos platu transporta maģistrāli, kuras malās esošie kvartāli tiks atvērti ielas piesārņojumam un trokšņiem, strauji kritīsies tur dzīvojošo cilvēku dzīves kvalitāte un īpašumu vērtība.

"Mums ir svarīgi parādīt, ka Rīgā dzīvo cilvēki, kuriem rūp zaļa, sakārtota un draudzīga vide un Rīgas Domes ciniskā nevērība pret Rīgu kā zaļu, eiropeisku 21. gadsimta pilsētu, ļoti lielai sabiedrības daļai ir nepieņemama," norāda aktīvistu grupa.

Organizatori aicina ņemt līdzi garšīgas piknika lietas, krītiņus zīmēšanai uz asfalta, papīru un krāsas ziedošo kastaņu gleznošanai, sarkanbaltsarkanas lentes, melnzemi koku saknēm, puķu stādus, ko iestādīt pie kokiem. Iedzīvotāji varēs dabūt lielos plakātus "Drīz nebūšu", ko iekārt zem saviem logiem, lai informētu garāmgājējus.

Organizatori īpaši lūdz ievērot tīrību un kārtību piknika vietā, kā arī iespēju robežās dokumentēt visu notiekošo gan akcijas laikā, gan arī pēc akcijas, fotografējot un filmējot.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!