Iespējamā parka vizualizācija
 
Aktualitātes
08.01.2020

Aicina nepieļaut simtgadīgu koku izciršanu Teikā

Komentē
0

Līdz 15. janvārim notiek parakstu vākšana parka izveidei kādreizējā sporta biedrības "Marss" velotreka teritorijā Teikā, kur "Valsts nekustamie īpašumi" iecerējuši celt biroju ēku.

Šobrīd valsts īpašumā esošā teritorija Brīvības gatvē 207 jau ilgstoši netiek izmantota, un tajā netraucēti aug simtgadīgi koki – liepas un ozoli. Kā uzsver parakstu vākšanas iniciatīvas autori, Teikas apkaimes biedrība un inovāciju kustība "VEFRESH", šobrīd Teikas un VEF rajona daļa Rīgā ir viena no nedaudzajām vietām, kur iedzīvotājiem sasniedzamā attālumā nav neviena parka, un bijušā velotreka pārveidei par zaļo zonu būtu nepieciešami minimāli līdzekļi.

Tomēr VAS "Valsts nekustamie īpašumi" iecerējusi šajā vietā būvēt biroju ēku un daļu no kokiem izcirst. Kā norāda "VEFRESH", lai arī finansējums būvniecībai nav vēl piešķirts, lēmums par koku nociršanu pieņemts jau augustā un darbi varētu sākties tuvākajā laikā, tāpēc uzsākta parakstu vākšana par koku saglabāšanu un parka izveidi teritorijā. Šobrīd savākts jau 8681 paraksts, un parakstu vākšana turpināsies līdz 15. janvārim. Atbalstu parka izveidei paudusi arī Rīgas dome.

Bijušā velotreka teritorija un situācija ar zaļajām zonām Teikas un VEF apkaimē bija galvenā tēma arī raidījuma "Adreses" pēdējā sērijā.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!