Aktualitātes
19.12.2018

Aicina atbalstīt Ievas Raudsepas fotogrāmatas "Cruise" izdošanu

Komentē
0

Fotogrāfe Ieva Raudsepa sadarbībā ar jauno izdevniecību "Milda Books" sākusi pūļa finansējuma kampaņu ar mērķi savākt līdzekļus, lai izdotu fotogrāmatu "Cruise", kas fiksē cilvēkus un notikumus uz prāmja Rīga-Stokholma.

"Manā vidusskolas draugu lokā šie braucieni bija populārs izklaides veids – tā bija iespēja pavadīt laiku ārpus ierastās pilsētvides un vecāku acīm, dziedāt karaoki, piedalīties loterijās un grozīties diskotēkā. Projektā prāmis kļuva par metaforu periodam starp pusaudža un pieaugušā dzīvi. Izklaides iespējas uz tā ir banālas un brīžiem absurdas, bet reizē atklāj cilvēcīgas neveiklības – nemāku, piemēram, prasmīgi dziedāt vai dejot. Par spīti tam, piedalīties ir svarīgāk nekā noslēpt neprasmīgumu, un tādējādi ballīte brīžiem, šķiet, sniedz reibinošu atvieglojumu no ikdienas kauna un nepilnvērtības sajūtas. Tāpat kā jaunība ir kas gaistošs, skaists un sāpīgs reizē, arī braucieni uz prāmja izraisa nostaļģiju par brīdi, kas drīz būs pagājis, – jūra, kas apņem ballīti, ir brīnišķīga, bet reizē arī bezgalīgi liela un tukša, gatava mūs vienkārši aprīt," par fotogrāfiju sēriju stāsta Ieva Raudsepa.

Fotogrāfiju sērija ir tikusi daudzviet izstādīta, tostarp 2016. gada Rīgas Fotomēneša izstādē "Mixtape", ko kūrēja Ārons Šūmans, kā arī parādījusies medijos starptautiski. Tajā pašā gadā grāmatas makets tika izvirzīts arī atpazīstamā "Unseen Dummy Award" finālam Amsterdamā un pēc tam ticis izstādīts vairākos fotogrāfijas festivālos Eiropā un ārpus tās.

Fotogrāfe gatavojas grāmatu izlaist nākamā gada jūnijā. Kopā ar grāmatas atklāšanu ir paredzēta personālizstāde "ISSP Galerijā", Rīgā, bet tai tiek gatavots jauns darbs – turpinājums šim projektam. "Grāmatas veidošanai piesaistīti arī divi jaunie grafikas dizaineri: Lea Mišela un Kristians Hofers, ar ko strādāšu kopā, lai attīstītu maketu un to profesionāli sagatavotu drukai. Lai gan šobrīd dzīvoju un mācos Losandželosā maģistrantūrā Kalifornijas Mākslas institūtā, mēs visi būsim Latvijā nākamās vasaras sākumā, lai pārskatītu drukas procesu," aicinājumā atbalstīt grāmatas izdošanu raksta fotogrāfe.

Kampaņa pūļa finansējuma vietnē "Indiegogo" turpināsies vēl 10 dienas, un tās mērķis ir savākt 12 650 dolāru. Šobrīd ar 61 atbalstītāja palīdzību izdevies savākt 3370 dolāru.

Atbalsta kampaņa ir grāmatas iepriekšpārdošana, kas nozīmē, ka, atbalsts projektam ir arī iespēja ļoti laicīgi to iegādāties. Ir iespēja arī nepirkt grāmatu un atbalstīt projektu ar mazāku vai lielāku naudas summu. Tāpat Ieva Raudsepa aicina tos, kam nav iespējas sniegt finansiālu atbalstu, dalīties ar informāciju par kampaņu sociālajos medijos.

https://igg.me/at/cruise/x/14536923  

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!