Aktualitātes
11.04.2018

"ABLV Bank" likvidācijas dēļ Teterevu fonds ierobežo darbību

Komentē
0

"ABLV Bank" likvidācijas dēļ šobrīd Teterevu fonds nevar piekļūt saviem bankā noguldītājiem līdzekļiem, tāpēc uz laiku pārtrauks jaunu projektu īstenošanu, atsaucoties uz fonda preses pārstāves sniegtajām ziņām, vēsta "LSM.lv".

Sarunā ar Latvijas Radio fonda preses pārstāve Inga Vasiļjeva skaidroja, ka Teterevu fonda labdarībai paredzētā nauda šim gadam bija noguldīta "ABLV Bank" un pašlaik nav pieejama, tādēļ fonda vadība gaida, kad sāksies bankas likvidācijas process, lai varētu veikt pārrunas ar likvidatoriem par termiņiem un līdzekļu pieejamību.

Fonda pārstāve norādīja, ka "ir projekti, kuros tiks nedaudz sašaurināts atbalsts, bet kardināli pārtraukta kāda lielā programma – tā tas nebūs." Joprojām LTV būšot skatāms cikls "Teātris.zip", turpināsies atbalsts Latvijas Mākslas akadēmijas un Stradiņa universitātes izcilākajiem studentiem, kā arī norisināsies lekciju cikli un raidījumi Latvijas Radio ēterā. "Bet, protams, jaunus projektus šī brīža stadijā fonds neuzsāks un neatbalstīs," piebilda Vasiļjeva. Fonda pārstāve neprecizēja, kuru projektu atbalsts tiks ierobežots.

Teterevu fonds kopā ar "ABLV Bank" par saviem līdzekļiem plānoja uzcelt arī Laikmetīgās mākslas muzeju, un arī šis projekts pašlaik ir apstājies. Par tā nākotni lems muzeja fonda padomes sēdē maijā.

Martā par gandrīz visu labdarības projektu pārtraukšanu pavēstīja arī "ABLV" labdarības fonds "ABLV Charitable Foundation".

Teterevu fonds dibināts 2010. gadā un ir viens no lielākajiem mecenātiem Latvijā, kas atbalsta dažādus projektus kultūrā, izglītībā un citās jomās.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!