Aktualitātes
11.01.2020

2019. gadā Andris Nelsons bijis visvairāk nodarbinātais klasiskās mūzikas izpildītājs pasaulē

Komentē
0

Klasiskās mūzikas datubāze "Bachtrack" apkopojusi statistiku par 2019. gadu, un saskaņā ar to visvairāk nodarbinātais klasiskās mūzikas izpildītājs 2019. gadā bijis latviešu diriģents Andris Nelsons.

Nelsons, kurš kopš 2014. gada ir Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs un kopā ar šo orķestri saņēmis divas "Grammy" balvas, pagājušajā gadā diriģējis 132 koncertus un operas. Visvairāk nodarbināto pasaules diriģentu trijniekā ir arī Minhenes filharmoniķu galvenais diriģents Valērijs Gergijevs, kā arī igaunis, Amsterdamas Karaliskā "Concertgebouw" orķestra diriģents Pāvo Jervi.

Nelsons ierindojies ne tikai diriģentu topa pirmajā vietā, bet apsteidzis arī pasaulē visvairāk pieprasītos pianistus, vijolniekus un čellistus.

Savukārt pēc astoņu gadu ilgas atrašanās pirmajā vietā visvairāk atskaņotā dzīvā komponista godu zaudējis igauņu komponists Arvo Perts, kurš piekāpies amerikānim Džonam Viljamsam.

Saskaņā ar "Bachtrack" statistiku uzlabojies dzimumu līdzsvars diriģentu vidū – ja 2013. gadā visvairāk pieprasīto pasaules diriģentu pirmajā simtniekā bija tikai viena sieviete, 2019. gadā šis skaits pieaudzis līdz astoņām.

Statistikas apkopojumu iespējams lejupielādēt šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!