martell
pirms 6 gadiem
Klau, vai Jums pašlepnums ir?
Satiekot rudmatainu vīru Losandželosā, viņš nekautrēsies pateikt "I'm Irish!", lai gan savā izcelsmes zemē nekad nav bijis un jau 3.paaudzē dzīvo US. Pēc 5 gadu sāpīga kritiena Īrija ir atkal straujāk augošā Eiropas ekonomika. Un viņi, piemēram, neraud par masonu sazvērestībām vai emigrāciju. Tāpat kā ebreji.
Un ko latvieši? Ņem bezjēdzīgus kredītus, pērk bezjēdzīgas mantas un raud, ka ir jāemigrē. Šis ir malts simtiem reižu.
Sakauj globālo kapitālu ar viņa paša ieročiem - neņem naudu uz procentiem. Kop savu senču zemi ar savu spēku un savām zināšanām. Nepārdot to zviedram vai vācietim. Pašizglītība nemaksā neko mūsdienās. Vajag tikai gribēt un darīt. Neprasi no valdības budžetu ar deficītu. Prasi sadalīt tikai to, ko esam nopelnījuši. Nezodz pats/pati un nievā tos, kuri zog. Jebkurā līmenī. Mācies un māci saviem bērniem to, kas ir vajadzīgs 21.gadsimtā, nevis to, ko mediji mēģina iebarot. 10 gadi šādā režīmā un aizbraucēji sāks lūkoties māju virzienā.
Bet jā - tas ir grūti. Tas prasa paškontroli un disciplīnu. Tas apspiež brīvo garu un dod vēlmi pasūdzēties par grūtu dzīvi.
Tāpēc uzskatu, ka mūsu valsti ir piemeklējis "sociālais darvinisms". Švakie ir aizbraukuši ar visādām atrunām. Ļoti stiprie ir aizbraukuši, jo redz daudz tālāk par vidējo mērenību. Katram savs, bet tāpēc jau nevajag vainot visu[s] citu[s], neieskatoties sevī.

Edge
pirms 6 gadiem
"I'm Irish!" - tas ir kādā valodā - angļu vai īru (Gaeilge)?
Kā lepnos īrus salauza pēc Īrijas neatkarības izcīnīšanas - to vajag papētīt, tā ir pārdomu vērts darbs arī propagandistiem, kuri te visi visādi mēģina interpretēt 16.martu.

Edge
pirms 6 gadiem
"Svešais cirvis cērt un cērt mūsu tautas saknes" A.Eglītis.
Pēc 25 gadiem, kad evakuācijas plāns jau aptuveni par 30% izpildīts, viens otrs auseklīšu veterāns sācis apjēgt, ka ticis izmantots kā "cirvis":
" Mēs zinām to, kas ir noticis ar mums un valsti. Mēs redzam sekas. To, ka faktiski mums iedota brīvība izmirt kā tautai. Tā, ko mums iedeva, izrādījās putna brīvība, kuram neļauj pat nosēsties uz paša zemes, vīt savu ligzdu, audzināt savus pēcnācējus. Mūsu nogrimšana bija ieprogrammēta 1992. gadā, ar visu depopulāciju, ar visu deindustrializāciju, eigēniku, korpokrātiju, oligarhu kolektīvismu un citām nelaimēm."
Valdis Šteins: Jaunā pasaules kārtība – totalitārs projekts (NRA, 8.03.2016)

Edge
pirms 6 gadiem
"Tā ir tautas sirdsapziņa...." (O.Vācietis)
Pagaidām (kopš 1990.g.) "Rietumu vērtību" kūlēji un banderlogi vēl nav spējuši pilnībā novilkt vienlīdzības zīmi starp nacistu un komunistu SASNIEGUMIEM. Kamēr to neizdarīs (un vēl pāris desmitus miljonus eiro-fondu neapgūs) - tikmēr godināšana turpināsies:
" Latvijas Zinātņu akadēmijai 70. Raidījums "Attīstības kods", LNT, 20.02.2016 "
p.s.
Likumsakarīgi 1919.g.8.februārī ar Latvijas Padomju valdības dekrētu uz RPI bāzes tika nodibināta Latvijas augstskola. Un nav ko diženi svinēt 28.septembri - visefektīvākais ceļš uz pilnīgu saplūšanu ar ES kodolu ir aizmirstības - tautas mankurtizācijas.

Edge
pirms 6 gadiem
"......aptuveni 150 000 cilvēku paguva evakuēties un trimdā saglabāja savu valodu un sapni par Latvijas neatkarību,” sacīja Mūrniece. (Lestenes Brāļu kapos, 16.03.2016.)
=================================================================================
No ieplānotajiem 1 500 000 (sk.H.Biezais:"Sveši kungi...) paguva evakuēt 1944.- 1945.g. tikai 10%.
Process jāturpina, taču, ak, vai - tagad Latvijā vēl dzīvi palikušie "mūžīgās Latvijas" idejas nesēji kļuvuši par šķērsli viena veseluma abām lielajām pusēm?
Kas vēlas vesels pielāgoties globalizācijas/amerikanizācijas procesam, tas jau laicīgi sāk uzbrukumu vēl vienam datumam ar "zemtekstu":
" Inesis Feldmanis: «Es to uzskatu par savas dzīves uzdevumu – uzrakstīt kārtīgu vēstures grāmatu par Latvijas valsts tapšanu. Esmu jau rakstījis par to, ka Latvijas valsts laikam tomēr ir tapusi 1917. gada otrajā decembrī» (NRA, 26.01.2016.)
p.s. Kas kādai viena veseluma daļai vēlas pievienoties, tam noder atcerēties reformatora J.Gaidara atklāsmi:" Mēs [liberāļi] laužam Krievijas tūkstošgadīgo attīstibas paradigmu!"

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
akmens - ko nozīmē katjērs un faeces?

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Nu ja. Savulaik, kad zemnieki nejēdza pareizi iesēt rudzus, vainīga bija ragana mežā. Šodien bāleliņi nejēdz sakārtot savu valsti, vainīgi - farmazoni.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Nu jā, jaunībā gan man mācīja ka Universitāti esot nodibinājis Pēteris Stučka... Nu labi, boļševiki uzrakstīja dekrētu par dibināšanu, savukārt atklāja pilsoniskā valdība. Labi, labi bet principā - nu atkal nav "pilnīgi viennozīmīgs" notikums, lai arī uzskatām ka būtiska ir atklāšana. Principā, par "viennozīmīgu", tas ir kā latviešu valsts panākumu, mūsu jaunāko laiku vēsturē tad iznāk ka var uzskatīt vienīgi bermontiādi. Savukārt strēlnieki, ar kuriem mācīja lepoties tālajā jaunībā, arī iznāk neviennozīmīgi, tāpat kā leģionāri, vai tāpat kā neviennozīmīgi ir balādes "Liepnas kaujas", kura savulaik bija jāskaita no galvas, prototipi...
Tikai Lāčplēša diena ir bez "zemtekstiem". Tā nu viš' i,
Jā, tikai "16. marts ir laiks un vieta, kur netīkamais "oficiozs", ja tā var teikt, nebāžas" - atļaušos atgādināt, ka no sakuma bāzās gan. Eh, piemirsu kurā gadā, 95, vai, Ulmanis 16 martā svinīgi lasīja no lapiņas, pēc atmiņas: "Latvju vīri vairs nekad nelieksies". Nu, atskanēja no rietumu sabiedroto puses brēciens, ja atmiņa neviļ, lielākie neapmierinātie bija no Vīzentāla centra, un nākamajā gadā Ulmanis, kā arī visa tolaiku mūsu mīļā politiskā elite, kura pirms tam bija 16 martu pasludinājusi par piemiņas dienu, uzreiz čiks,briks un žvīkt - pagultē... Te nesaku ka urrāpatriotiski būtu ļoti jūsmojis par 16 martu, tad kad to pasludināja par piemiņas dienu, paraustīju plecus, jo īsti nebija skaidrs kāpēc būtu jālepojas ar cīņām svešas armijas sastāvā. Gribēja trimdas organizācijām pielīst, vai? Bet labi, arī antagonisms nekāds nebija, lai taču svin, bet kad mūsu elite, kura pirms tam atbalstīja, sāka tēlot beigtu zivi, tad jā, palika nedaudz šķērmi. Tad arī "austrumu" organizācijas sāka skaļi piebalsot "rietumu" - nu jā, iznāk ka tiešām savā ziņā, nosacīti objektīvi šis dienas atzīmēšana ir it kā "opozīcija" abām "lielajām" pusēm.

akmens
pirms 6 gadiem
Māri! Tu labi saproti politiskos tekstus un zemtekstus. Hilarijas katjēru apdraud Monikas un Bila draiskulības. Jo tauta ir grūti prognozējama šādu delikātu jautājumu interpretācijā.
Es tev pateikšu savu skatījumu uz tevis definēto problēmu -
MAIZE ir svētums, bet maize īsteno sevi tikai pārvēršoties par faeces.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!