guntis briedis
pirms 4 gadiem
Nu nevajadzētu gan puišelim rakstīt par lietām, par kurām viņam nav ne jausmas. 11. novembris ir latviešu strēlnieku Piemiņas diena un mūsu tautas Uzvaras diena! Tā tas ir, un arī nevajag šī svarīgā notikuma 100. gadadienu "saukāt" par *simtgadi! Tas pats par mūsu vēsturi- tā nav nekāds naratīvs, tā ir mūsu valsts vēsture! Saprotu, ka šodienas "augsti skolotie" nespēj izteikt savu redzējumu latviešu literārajā (prastajā) valodā, viņiem jāizsakās smalki un "naratīvs" taču ir tik "daiļš" modes vārdiņš, pie tam vēl ne visiem saprotams, un tad tu pats sev rādies tik gudrs!
*ar šīm simtgadēm visi ir kā saslimuši! Arī autors desmitām reižu mīcās šajos džungļos, nonākot pat tik tālu, ka esam kaut kur bijuši vairākas simtgades, kaut gan pat sākumskolas skolēns saprot, (lasot tautasdziesmas), ka, piem., vāci Latvijas teritorijā saimniekoja 700 gadus, ne septiņas simtgades un aiz loga pašreiz ir 21. gadsimts, ne 21. simtgade!

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Jūsu viedoklī, kungs,par daudz poēzijas un par maz prozas.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Apzināti vai paviršības dēļ autors nepiemin Lielbritānijas populārāko piemiņas pasākumu - 1.pasaules kara upuru atceres dienas?
Savukārt,kas attiecas uz Atmodu,kāpēc tā nav tautai sirdī un kā angliski mēdz teikt -zem ādas - mans viedoklis - tāpēc,ka Atmodu vadīja komunisti un čekisti savās,nevis latviešu tautas interesēs. No vēstures mēs zinam,ka pirmskara Latvijā arī netrūka blēžu. Pirka vai viltoja Lāčplēša ordeņus utt.,tomēr tām blēdībām nebija komunistu-čekistu elles asinssmaka klāt.
Manā vērtējumā šobrīd mūsu tauta ir nevis nonākusi,bet novesta līdz tam,ka komunisti un čekisti jau bez liekas kautrēšanās tiek padarīti gan par varoņiem,gan upuriem,kamēr īstie upuri padarīti par fikciju -kaut ko neesošu.

Lūk un manā sapratnē,manā pasaules uztverē tieši šī komčekistu šodienas uzvara manī ir padziļinājusi alkas pēc kaut kā tīra,patiesa - un tāds ir stāsts par latviešu vīriem,kuri ziedoja dārgāko - savas dzīvības. Man tās svecītas Daugavmalā ir Cerības stars tumsas valstībā,ne tikai Piemiņas gaisma
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!