Redakcijas sleja
01.01.2015

10 notikumi, kas 2014. gadu padarīja īpašu

Komentē
0

10. Oskara Koršunova izrāde "Izraidītie" Dailes teātrī pārsteidza ar Latvijas teātriem neierastu vērienu un spēku.

9. Mākslinieces Hannas Hurcigas viesošanās Rīgā, lai organizētu pasākumu "Noderīgu zināšanu un ne-zināšanu melnais tirgus". Viņas enerģija un šarms neatstāja vienaldzīgu gandrīz nevienu.

8. Dāvja Sīmaņa filma "Escaping Riga" iepriecināja ar smalku, asprātīgu un vienlaikus perfekti izstrādātu pseidodokumentālismu.

7. Amerikāņu performanču mākslinieka Lerija Bogada viesošanās Rīgā un saruna par to, kā pārliecināt citus cilvēkus par kaut ko, kam tu pats tici vai ko vēlies panākt.

6. Saruna  ar ukraiņu režisoru Sergeju Lozņicu, kurš iedrošināja ar aicinājumu saukt melus par meliem un nesamierināties ar Krievijas mēģinājumiem atjaunot padomju stila autoritārismu.

5. Signes Baumanes animācijas filma "Akmeņi manās kabatās", taču vēl vairāk – saruna ar viņu pašu. Spēks un pārliecība par to, ka ir iespējams dzīvot arī tad, ja neprātīgi gribas izdarīt pašnāvību.

4. Grupas "Instrumenti" jaunais albums un koncerts Rīgas Domā – sajūta par to, ka ir auksti, skaisti un svarīgi to noklausīties līdz galam.

3. Satori autoru nometne Liepājā pagājušā gada augustā, kuras rezultātā tapa jauni darbi un jaunas attiecības. Arī burtnīca "Rīga-Liepāja".

2. Satikšanās ar dzejnieku Reini Runci – cilvēku, kurš spēj iedvesmot dzīvot. Un rakstīt.

1. Un vēl daudzi, daudzi skaisti un nozīmīgi manā dzīvē cilvēki. Sarunas ar viņiem ir saglabātas video formātā un no 12. janvāra būs vērojamas arī Lattelecom interaktīvajā televīzijā.

Paldies par šo gadu. Un laimīgu arī nākamo!

 

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!