Aktualitātes
07.10.2017

1 miljonu dolāru lielo Bergruena balvu saņem britu filozofe Onora O'Nīla

Komentē
0

Kembridžas emeritētā profesore Onora O'Nīla (Onora O'Neill) 1 miljonu dolāru lielo Bergruena balvu saņēmusi par to, ka savos darbos apvieno "precizitāti un aktuālas receptes tam, kas mums jādara, lai mainītu cilvēci uz labo pusi", vēsta "The Guardian".

Britu filozofe apbalvota par mūža sasniegumiem filozofijā un publiskajā darbā. Balvas žūrija O'Nīlu uzteikusi gan par viņas filozofijas stingrību, gan centieniem savus uzskatus īstenot dzīvē, norādot, ka O'Nīla ir "viena no mūsdienu izcilākajām morāles filozofēm", kuras uzskatiem bijusi "liela nozīme būtiskākajos mūsdienu sabiedrības jautājumos."

Onora O'Nīla (1941), kurai piešķirts arī lēdijas jeb Britu impērijas Goda dāmas tituls, sarakstījusi vairākas grāmatas par taisnīgumu, cilvēktiesībām un bioētiku. Viņa ir emeritētā filozofijas profesore Kembridžas Universitātē. Viņas filozofiskie darbi lielā mērā balstīti Kanta teorijā, kas uzsver morālo pienākumu darīt to, kas ir pareizi, nevis izdevīgi.

Kopš 2016. gada Bergruena balvu ik gadu piešķir "domātājam, kura idejām ir liela nozīme indivīda pašizpratnes veidošanā un cilvēces progresā". Balvu sponsorē Bergruena institūts – Losandželosā bāzēta organizācija, kuru dibinājis vācu miljardieris un filantrops Nikolass Bergruens un kura par savu mērķi noteikusi savstarpējās izpratnes un pārvaldības uzlabošanu starp dažādām kultūrām, īpaši uzsverot intelektuālo apmaiņu starp Rietumiem un Āzijas valstīm. Pirmais balvas ieguvējs bija kanādiešu filozofs Čārlzs Teilors.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!