Tyler Cowen: "An Economist Gets Lunch: New Rules for Everyday Foodies"

Image

One of the most influential economists of the decade-and The New York Times bestselling author of The Great Stagnation-boldly argues that just about everything you've heard about food is wrong.

Food snobbery is killing entrepreneurship and innovation, says economist, preeminent social commentator, and maverick dining guide blogger Tyler Cowen. Americans are becoming angry that our agricultural practices have led to global warming-but while food snobs are right that local food tastes better, they're wrong that it is better for the environment, and they are wrong that cheap food is bad food. The food world needs to know that you don't have to spend more to eat healthy, green, exciting meals. At last, some good news from an economist!

Tyler Cowen discusses everything from slow food to fast food, from agriculture to gourmet culture, from modernist cuisine to how to pick the best street vendor. He shows why airplane food is bad but airport food is good; why restaurants full of happy, attractive people serve mediocre meals; and why American food has improved as Americans drink more wine. And most important of all, he shows how to get good, cheap eats just about anywhere.

Just as The Great Stagnation was Cowen's response to all the fashionable thinking about the economic crisis, An Economist Gets Lunch is his response to all the fashionable thinking about food. Provocative, incisive, and as enjoyable as a juicy, grass-fed burger, it will influence what you'll choose to eat today and how we're going to feed the world tomorrow.

Parakstīties uz Satori jaunumiem

Iesakām

  • Image

    2013. gada 9. septembrī, plkst. 7:09

    Dragana Tripkoviča: No Vidusjūras cikla un citi dzejoļi (4)

    Viņš smaržoja tik savādi, nepavisam pēc visuma, un skatījās lielām, sarkanām acīm. Viņas rokas pārslīdēja pār viņa lielo galvu, ko klāja spīdoši sari. Viņas rokas viņu raudzīja, un viņai aizrāvās elpa.

  • Image

    2012. gada 13. jūlijā, plkst. 9:07

    Vilis Kasims: Svītrojumi (6)

    Svītrojumu noteikumi ir vienkārši: ņemu dzejoli, izsvītroju liekos vārdus un burtus, izsvītroju atstarpes, varbūt pielieku kādu pieturzīmi – un "jauns" dzejolis gatavs.

  • Image

    2014. gada 15. augustā, plkst. 7:08

    Haralds Matulis: Andrejs Strādnieks (1)

    Andrej, es tev esmu bijis kā tēvs šos divus mēnešus. Esmu rūpējies par tevi. Mēs varam par to aprunāties. Kad tev ir brīvdiena? Es tevi ļoti labi saprotu. Paskaties uz mani! Es pats kādreiz esmu strādājis uz ceļa. Esmu gājis tam cauri.

  • Image

    2013. gada 4. oktobrī, plkst. 1:10

    Semjons Haņins: Dzejoļi (3)

    kāpēc es klaigāju ka esmu elektriķis es elektriķis neesmu nemaz nez kas man uznāca ar rokām rādīju uz rozetēm pie spuldzēm skāros, skāvu skaitītāju neviens man netic

  • Image

    2014. gada 24. janvārī, plkst. 7:01

    Sabīne Košeļeva: Svētais Vakarēdiens (5)

    Manā grozā ir siers, maize un ūdens. Vēl vajag bietes. Šodien var nopirkt jau novārītas un glīti iepakotas vakuumā, bet es labāk izvārīšu pati. Tas vismaz liks man justies vairāk dzīvai un īstai. Bietes spēcina organismu, jo satur daudz minerālvielu.



Kultūras Ministrija
vkkf
kultūra.lv