Tyler Cowen: "An Economist Gets Lunch: New Rules for Everyday Foodies"

Image

One of the most influential economists of the decade-and The New York Times bestselling author of The Great Stagnation-boldly argues that just about everything you've heard about food is wrong.

Food snobbery is killing entrepreneurship and innovation, says economist, preeminent social commentator, and maverick dining guide blogger Tyler Cowen. Americans are becoming angry that our agricultural practices have led to global warming-but while food snobs are right that local food tastes better, they're wrong that it is better for the environment, and they are wrong that cheap food is bad food. The food world needs to know that you don't have to spend more to eat healthy, green, exciting meals. At last, some good news from an economist!

Tyler Cowen discusses everything from slow food to fast food, from agriculture to gourmet culture, from modernist cuisine to how to pick the best street vendor. He shows why airplane food is bad but airport food is good; why restaurants full of happy, attractive people serve mediocre meals; and why American food has improved as Americans drink more wine. And most important of all, he shows how to get good, cheap eats just about anywhere.

Just as The Great Stagnation was Cowen's response to all the fashionable thinking about the economic crisis, An Economist Gets Lunch is his response to all the fashionable thinking about food. Provocative, incisive, and as enjoyable as a juicy, grass-fed burger, it will influence what you'll choose to eat today and how we're going to feed the world tomorrow.

Parakstīties uz Satori jaunumiem

Iesakām

  • Image

    2013. gada 9. janvārī, plkst. 9:01

    Džeimss Džoiss: Kaķis un velns (8)

    1936. gadā Džeimss Džoiss uzrakstīja vēstuli savam mazdēlam Stīvenam Džoisam, izstāstot tajā pasaku par Bežansī pilsētas mēru un velnu. 1964. gadā tā tika izdota ilustrētā grāmatā un kopš tā brīža tulkota daudzās pasaules valodās.

  • Image

    2014. gada 3. septembrī, plkst. 6:09

    Edmunds Frīdvalds: Ceļš uz paradīzi ved caur elli jeb nāve biblotekā (7)

    Pret paģirām nav nekā labāka par 200 g piparu rūgtā blašķītes un trīs aliem, taču komplekts esot noderīgs arī uzsākot garāku vakara cēlienu. Tieši tādu Juris vēlējās uzsākt.

  • Image

    2012. gada 11. oktobrī, plkst. 23:10

    Sabīne Košeļeva: Niere taukos (45)

    Viņai patīk neviena netraucētai apsēsties savā aukstajā virtuvē uz grīļīgā ķebļa, nolikt uz galda papa izrakstīto sudraba pelnu trauku un nesteidzīgi piebeigt stipro smēķi, it kā šoreiz tas tiešām būtu pēdējais šai velna dzīvē.

  • Image

    2014. gada 17. oktobrī, plkst. 7:10

    Anita Mileika: Mans laiks un telpa (2)

    mans laiks un telpa manas divas dievišķīgas akas kā mātišķs piens pēc kura atraudziņa nāk Šo mirkli sasaistīt ar Kunga gribu Kad nograuzts nags man palicis starp zobiem Ir jārīkojas ātri ātri Putn

  • Image

    2012. gada 9. martā, plkst. 12:03

    Anna Foma: Uzdāvini man Zālamanu (30)

    mani draugi ir nabagi, viņiem ir depresija un citas Jaunās Derības kaites, viņiem patīk dzeja, bet viņi vairs nelasa grāmatas



Kultūras Ministrija
vkkf
kultūra.lv
aspazijarainis