Tyler Cowen: "An Economist Gets Lunch: New Rules for Everyday Foodies"

Image

One of the most influential economists of the decade-and The New York Times bestselling author of The Great Stagnation-boldly argues that just about everything you've heard about food is wrong.

Food snobbery is killing entrepreneurship and innovation, says economist, preeminent social commentator, and maverick dining guide blogger Tyler Cowen. Americans are becoming angry that our agricultural practices have led to global warming-but while food snobs are right that local food tastes better, they're wrong that it is better for the environment, and they are wrong that cheap food is bad food. The food world needs to know that you don't have to spend more to eat healthy, green, exciting meals. At last, some good news from an economist!

Tyler Cowen discusses everything from slow food to fast food, from agriculture to gourmet culture, from modernist cuisine to how to pick the best street vendor. He shows why airplane food is bad but airport food is good; why restaurants full of happy, attractive people serve mediocre meals; and why American food has improved as Americans drink more wine. And most important of all, he shows how to get good, cheap eats just about anywhere.

Just as The Great Stagnation was Cowen's response to all the fashionable thinking about the economic crisis, An Economist Gets Lunch is his response to all the fashionable thinking about food. Provocative, incisive, and as enjoyable as a juicy, grass-fed burger, it will influence what you'll choose to eat today and how we're going to feed the world tomorrow.

Parakstīties uz Satori jaunumiem

Iesakām

  • Image

    2013. gada 22. februārī, plkst. 8:02

    Jana Egle: Bet miers ar tevi mīļā (8)

    Naktīs kad tevis nav blakus viņa kā zaķis nedroši iemieg atvērtiem plakstiem acis kalst un smaragda zibšņi no nevienādajām zīlītēm tukšas istabas pelēkzaļos nospiedumus uz tīklenes atstāj

  • Image

    2015. gada 9. janvārī, plkst. 6:01

    Vilis Lācītis: Kulināri (4)

    Nopietns ēdājs lietos paplato, ar zariem, izliektiem viegli uz ārpusi, dakšiņu liellopa gaļas šķēlīšu un sagrieztas mēles aizķeršanai un uzritināšanai; šauro, divzaraino un aso dakšiņu krabja gaļas atdalīšanai.

  • Image

    2013. gada 13. septembrī, plkst. 1:09

    Amirs Ors: Nemirstība un citi dzejoļi

    Divi kaķi pie krējuma poda: viens mielojas, otrs vēro. Ņaudēt nevajag. Vienīgi kaķis un aizrautība. Aizrautība teica: kaķis. Divi kaķi pie krējuma poda. Ņaudēšana atšķir kaķi no krējuma. Klusums atšķir kaķi no kaķa.

  • Image

    2014. gada 6. janvārī, plkst. 7:01

    Olga Stepanova: Atvadas. Nekrologs (4)

    Netālu atrodas dīķis, pilns ar ūdensrozēm. Uz vienas atpūšas uzpūties krupis. Ēna pēkšņi izjauc tā mieru, spiežot ienirt ūdenī, lai paslēptos. Virs dīķa lido stārķis – ar rīkstīti knābī. Stārķis lido uz savu jaunveidoto ligzdu.

  • Image

    2015. gada 13. martā, plkst. 0:03

    Dace Vīgante: Barankas (4)

    Viesiem, protams, bija līdz tašiņas ar gardumiem. Pārsvarā kūkas, cepumi, zupas burciņas, vārīti cīsiņi, šprotes, ledenes. Mamma mazliet kaunīgi sniedza man barankas un atvainojās, ka vairāk naudas neesot bijis.



Kultūras Ministrija
vkkf
kultūra.lv
aspazijarainis