Edge
pirms 5 gadiem
Saprātīgāko lēmumu 03.01.1919. pieņēma Oskars Kalpaks, kas nekādas jaunizcepto ministru pavēles neizpildīja, bet straujā solī ar savu vienību devās uz rietumiem, pat neaizkavējoties Jelgavā. Labi gan, ka K.Ulmanim&Co. pēc notikušā pietika saprāta izšķirties par radikāla lēmuma pieņemšanu: Latvijas Pagaidu valdības rīkojums par bezzemnieku apgādāšanu ar zemi (27.2.1919.). Vāciešu reakcija bija pašsaprotama - nepaklausīgos patriekt, iecelt paklausīgākos (A.Niedra&Co.). Bet to dienu vēstures mācības jau pašlaik nav apjēgtas, tāpēc nākotne marionešu valdībai gaišās krāsās nerādās.

kuģis
pirms 5 gadiem
Kurai marionešu valdībai? Ar tiem taviem krieviem un plašāku impērijas ietekmes zonu?

Edge
pirms 5 gadiem
"Svētdien, 29. decembrī, situācija eskalējās:....." - Ja Bukas kungs būtu atcerējies pamatskolā mācīto, tad par situācijas eskalēšanos un spontāno rīcību nebrīnītos. 1918.g.29.decembrī Pagaidu valdība pieņēma tādu lēmumu, ko par saprātīgu nenosauksi: Vācijas valdības ģenerālpilnvarotā A. Vinniga un K. Ulmaņa Pagaidu valdības līgums
piešķirt Latvijas pavalstniecību ārzemniekiem par cīņu pret padomju varu
Rīgā. 1918. g. 29. decembrī
1. Latvijas Pagaidu valdība ir ar mieru pēc pieprasījuma pie-
šķirt pilnīgas Latvijas pilsoņu tiesības visiem ārzemju karavīriem,
kas ne mazāk kā četras nedēļas piedalījušies brīvprātīgo korpusu
cīņās par Latvijas atbrīvošanu no lieliniekiem.

Buks Artis
pirms 5 gadiem
God. anonīm, ja skolā kaut mazliet būtu apgūta kritiskā domāšana un loģika, tad varbūt saprastu, ka 29. decembrī ārpus valdības mājas neviens par šo līgumu nekā nezināja - informācija presē par to nonāca krietni vēlāk.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!