Skats no izrādes
 
Aktualitātes
10.01.2017

"Zirgu pastā" būs skatāma LKA teātra studentu diplomdarba izrāde "Vaņa" Māras Ķimeles režijā

Komentē
0

Piektdien, 13. janvārī, plkst. 19:00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā "Zirgu pasts" notiks Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas 4. kursa studentu diplomdarba "Vaņa" pirmizrāde Māras Ķimeles režijā.

Režisors Elmārs Seņkovs, iestudējot izrādi "Kaija" Latvijas Nacionālajā teātrī, atklājis, ka "dzīvē katram režisoram no klasiķa Čehova darbiem jāiestudē vismaz vienreiz "Kaija" vai "Tēvocis Vaņa"". "Kaija" ar Akadēmijas studentu Igora Šeļegovska, Alises Danovskas, Mārtiņa Zariņa piedalīšanos savu pirmizrādi nupat piedzīvojusi un tagad 4. Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas kursa studentu izpildījumā "Zirgu pastā" tiek nodots jau nākamais diplomdarbs, viens no Antona Čehova svarīgākajiem dramaturģijas darbiem – "Vaņa".

Čehovs savā lugā iepazīstina ar labiem, čakliem un tikumīgiem cilvēkiem, kuri visiem spēkiem kalpo profesoram Serebrjakovam. Viņš ir mācējis sevi nostādīt īpašā situācijā un kā pašsaprotamu pieņem vispārējo pielūgsmi. Jaunā, skaistā, talantīgā Helēna cenšas būt viņam uzticama sieva, kaut arī gaisā virmo jaunas mīlestības aicinājums. Izņemot veco profesoru, mīl visi. Atkarība, kaislība, mīlestība, sāpes, izmisums, apskaidrība – šī ir lugas varoņu jūtu amplitūda.

"Vaņa" ir stāsts par neuzdrīkstēšanos, par atkarību no citiem, par mīlestību un kaislību, par spēju vai nespēju dzīvot atbilstoši savam iekšējam uzdevumam. Par spēju būt brīvam.

Lomās – Andris Gindra, Toms Treinis, Toms Veličko, Emīls Krūmiņš, Madara Bore, Elīna Dambe, Kārlis Reijers, Igors Šelegovskis. Režisore – Māra Ķimele.

Interesenti tiek aicināti iegādāties biļetes uz izrādēm 9. un 16. februārī plkst. 19:00 "Zirgu pastā" (Dzirnavu iela 46). Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!