Aktualitātes
01.03.2017

Zināmi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" ieguvēji

Komentē
0

28. februāra vakarā Dailes teātrī notika 21. Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonija, kurā apbalvoti pērnā gada labākie mūzikas ieraksti 19 kategorijās.

Par 2016. gada labāko Latvijā izdoto mūzikas albumu atzīts grupas "Carnival Youth" otrais pilna garuma studijas ieraksts "Propeller", kas ieguva balvu arī kategorijā "Labākais alternatīvās vai indie pop mūzikas albums", savukārt gada labākās dziesmas balvu saņēma grupas "Prāta vētra" un "Musiqq" kopdarbs "Debesis iekrita tevī".

Par 2016. gada labāko popmūzikas albumu tika atzīts grupas "Rīgas modes" ieraksts "Fantastiski", bet "Roka vai metāla mūzikas albuma" kategorijā labākā albuma titulu ieguva grupas "Dzelzs vilks" ieraksts "Perfekta rītdiena". Nominācijā "Labākais videoklips" uzvarēja dziedātājas un Latvijas šīgada pārstāves Eirovīzijā Agneses Rakovskas klips dziesmai "Vienaldzības", savukārt par gada koncertierakstu atzīts Intara Busuļa, Abonementa orķestra un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts.

Kā gada akadēmiskās mūzikas albums tika godināts Latvijas Radio kora, ansambļa "Sarband" un diriģenta Kaspara Putniņa ieraksts "Canticum Canticorum", bet nominācijā "Bērnu mūzikas albums" balvu ieguva "Nando" ieraksts "Mamma mani apēdīs".

Kategorijā "Džeza vai blūza mūzikas albums" uzvaru guva Denisa Paškeviča, Kristiana Franka, Ārona Parka, Keneta Dāla Knudsena un Līsbetas Dīrsas ieraksts "Yours Faithfully", savukārt gada "Elektroniskās vai deju mūzikas albumu" gods tika "Gas of Latvia" albumam "Swan Lake". Nominācijā "Hiphopa mūzikas albums" uzvarēja reperis Mesa, kurš agrāk darbojās ar skatuves vārdu Gačo, ar albumu "Mesa".

Kategorijā "Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums" balvu ieguva Riharda Zaļupes albums "Z Atmosfēras", nominācijā "Šlāgera vai kantrī mūzikas albums" uzvarēja grupas "Klaidonis" ieraksts "Ar smaidu saulrietā", bet par pērnā gada labāko "Tautas vai pasaules mūzikas albums" atzīts dažādu izpildītāju ieraksts "Trejdeviņi koklētāji".

Ceremonijā "Zelta mikrofona" balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika pasniegta Latvijas Radio bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" vadītājai Dailai Martinsonei.

Šogad Mūzikas ierakstu gada balvai tika iesniegts ievērojams ierakstu skaits – 114 albumi, 46 dziesmas, 66 videoklipi, 32 debitanti, kā arī 8 koncertieraksti – kopskaitā 266 pieteikumi. Iesniegtos ierakstus vērtēja žūrija 43 nozares profesionāļu sastāvā, kas arī sadalīja iesniegtos ierakstus kategorijās.

Visvairāk nominācijās šogad bija izvirzīti Intars Busulis, "Dagamba" un Dons, katrs saņemot četras nominācijas. Viņiem ar trīs nominācijām sekoja Justs, kā arī grupu "Prāta vētra" un "Musiqq" dziesma "Debesis iekrita Tevī".

Balvu ieguvēji:

Gada albums

"Propeller" – "Carnival Youth"

Akadēmiskās mūzikas albums

"Canticum Canticorum" – Latvijas Radio koris, ansamblis Sarband, diriģents Kaspars Putniņš

Alternatīvās vai indie pop mūzikas albums:

"Propeller" – "Carnival Youth"

Bērnu mūzikas albums

"Mamma mani apēdīs" – "Nando"

Džeza vai blūza mūzikas albums

"Yours Faithfully" – Deniss Paškevičs, Kristians Franks, Ārons Parks, Kenets Dāls Knudsens, Līsbeta Dīrsa

Elektroniskās vai deju mūzikas albums:

"Swan Lake" – "Gas of Latvia"

Hip hop mūzikas albums:

"Mesa" – "Mesa"

Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums

"Z Atmosfēras" – "Rihards Zaļupe"

Popmūzikas albums

"Fantastiski" – "Rīgas Modes"

Roka vai metāla mūzikas albums

"Perfekta rītdiena" – "Dzelzs vilks"

Šlāgera vai kantri mūzikas albums

"Ar smaidu saulrietā" – "Klaidonis"

Tautas vai pasaules mūzikas albums

"Trejdeviņi koklētāji" – dažādi izpildītāji

Labākā debija

"Heartbeat" – Justs

Labākais videoklips

"Vienaldzības" – Agnese Rakovska

Labākā dziesma

"Debesis iekrita tevī" – "Prāta vētra" un "Musiqq"

Labākais koncertieraksts

Intara Busuļa, Abonementa orķestra un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!