Aktualitātes
13.09.2018

"youngkim?" un "Riga IFF" aicina jauniešus izzināt kino kopā ar profesionāļiem

Komentē
0

"Kim?" Laikmetīgās mākslas centrs un jauniešu kultūras platforma "youngkim?" sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu ielūdz uz trīs sarunu ciklu, kurā jaunieši varēs izzināt dažādas kino uztveres pieredzes kopā ar kino nozares profesionāļiem.

Rīgas Starptautisko kino festivālu gaidot, no 20. septembra līdz 9. oktobrim interesentiem kopā ar Latvijas kino vides profesionāļiem būs iespēja izzināt atšķirīgas kino skatīšanās pieredzes; kā skatīties un saredzēt; klausīties un sadzirdēt kino; un visbeidzot – kā par to pastāstīt arī citiem. Sarunu ciklu veidos trīs tēmas, ļaujot ielūkoties fundamentālu kino procesu aizkulisēs, tādējādi, iespējams, mainot to kā jaunieši uztver kinodarbus. Katra no tēmām tiks aplūkota 2 sarunās – ik ceturtdienu un otrdienu. Sarunu pirmā daļa notiks ceturtdienās, savukārt otrā tikšanās reize ar lektoriem notiks otrdienās; interesentiem, atsaucoties uz iepriekš apmeklēto sarunu, kopā ar lektoriem, būs iespēja piedalīties praktiskās nodarbībās.

Pirmā saruna ar nosaukumu "Kā skatīties kino?" notiks 20. un 25. septembrī un tajā pieredzējusī māksliniece Kristīne Jurjāne stāstīs par kadra veidošanas aizkulisēm un radošajiem un praktiskajiem procesiem. Otrā saruna – "Kā klausīties kino?" – norisināsies 27. septembrī un 2. oktobrī, kad par kino skaņas veidošanas procesu, tā aizkulisēm un priekšnoteikumiem stāstīs skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Ciklu 4. un 9. oktobrī noslēgs Rīgas Kino muzeja kuratore un RIGA IFF radošās komandas pārstāve, kino doktorante Agnese Logina, kas meklēs atbildi uz jautājumu – "kā izstāstīt kino?"

Vietu skaits ierobežots, tāpēc interesenti aicināti iepriekš pieteikties, rakstot uz: [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!