Aktualitātes
10.01.2017

VKKF turpmāk atbalstīs pētniecisku rakstu tapšanu kultūras medijiem

Komentē
0

Valsts kultūrkapitāla fonds lēmis turpmāk atbalstīt pētniecisko rakstu sagatavošanu kultūras medijiem, taču finansējums tiks piešķirts nevis atsevišķas mērķprogrammas ietvaros, bet regulāro konkursu kārtībā.

Ideju par pētniecisko rakstu mērķprogrammu VKKF Padome apsprieda divas sēdes pēc kārtas un atzina, ka tāda veida raksti ir ļoti nepieciešami un noteikti atbalstāmi. Tomēr tika izlemts atsevišķu mērķprogrammu neveidot, lai izvairītos no dažādiem riskiem, bet aicināt piedalīties regulārajos konkursos.

Tika papildināts arī VKKF konkursa nolikuma 3.7. punkts, norādot, ka radošo darbu stipendiju tagad var pieprasīt arī "pētniecisko rakstu sagatavošanai kultūras medijiem", un VKKF Padome ar atsaucību un interesi gaida kvalitatīvus pieteikumus 2017. gada 1. konkursā.

Piedāvājam iepazīties ar kultūras publicistu Kārļa Vērpes un Haralda Matuļa izstrādātajām neformālajām vadlīnijām, kas var noderēt autoriem, kuri apsver iespēju pieteikties VKKF atbalstam:

Kas tas ir? Projekta priekšmets ir padziļināts pētījums par aktuālu tēmu, kas rezultējas ar publikāciju.

Kas tas nav? Tā nav zinātniska monogrāfija, tas nav akadēmisks pētījums, tas nav lietišķs kultūras socioloģijas pētījums, un tā nav "recenziju sērija";

Kas iesniedz? Iesniedzējs ir autors kā fiziska persona, kas pretendē uz radošo stipendiju.

Kur iesniedz? Nozares pētījumi tiek iesniegti attiecīgajā nozarē, bet pārdisciplināri, sabiedriski, kultūrpolitiski utml. projekti – starpdisciplināro projektu nozarē.

Cik daudz no viena autora? Vislabāk viens pieteikums no viena autora vienai radošai stipendijai par vienu pētniecisku rakstu.

Cik daudz var prasīt? Ņemot vērā reālās pētniecības izmaksas.

Cik daudz pieteikumu no viena medija? Labāk mazāk (līdz 3–5) un kvalitatīvi; tā, lai reāli redzams, ka medijam ir vieta un vajadzība tik daudz publicēt.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!