Foto: Ģirts Raģelis
 
Sarunas
13.09.2017

Vitālijs Manskis: Dokumentālais kino jau savā būtībā ir amorāls

Komentē
1

Vitālijs Manskis ir dzimis 1963. gadā Ļvovā. 1982. gadā iestājies Viskrievijas Valsts kinematogrāfijas institūtā. Savu pirmo kinodarbu uzņēmis 1989. gadā un kopš tā laika ir nofilmējis vairāk nekā 30 filmas. Kopš 1996. gada Vitālijs Manskis apkopo amatieru kino arhīvu, kas filmēts PSRS laikos no 30. līdz 90. gadiem. 2000. gadā Vitālijs Manskis izveidoja Nacionālo balvu "Laurel", kas tiek piešķirta labākajām dokumentālajām filmām, un 2006. gadā kļuva par šīs balvas ģenerāldirektoru; Manskis kļuva par Krievijas dokumentālā kino un televīzijas ģildes dibinātāju. Viņš ir nacionālās balvas "Lauru zars" ("Lavrovaya Vetv") ģenerālproducents, Maskavas dokumentālā kinofestivāla "Artdocfest" prezidents. 2015. gadā pārcēlies uz dzīvi Latvijā, kur turpina uzņemt kino. Festivāls “Artdocfest” kļuvis par Rīgas Starptautiskā filmu festivāla sastāvdaļu. Mēs tikāmies ar Vitāliju, lai parunātu par dzīvi Krievijā, par viņa iepriekš uzņemtajām filmām un nākotnes plāniem. Intervēja Ilmārs Šlāpins, video: Ģirts Raģelis.

Projekts "Latvija dažādās valodās" īstenots sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pilsoniskā alianse" un Kultūras ministriju projekta "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialogu jomā" ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!