Aktualitātes
09.10.2018

Visdārgāk nosolītais Benksija darbs "pašiznīcinās" mirkli pēc pārdošanas

Komentē
0

Grafiti mākslinieks Benksijs (Banksy), kurš zināms ar dažādām provokatīvām mākslas akcijām (piemēram, 2013. gadā viņš uz ielas pārdeva savus tūkstošiem dolāru vērtos darbus par dažiem desmitiem dolāru), pagājušajā nedēļā īstenojis vēl vienu spilgtu akciju – viens no viņa atpazīstamākajiem grafiti "Meitene ar balonu" (Girl With Balloon) pašiznīcinājies mirkli pēc tam, kad tas tika nopirkts "Sotheby's" izsolē par 1,4 miljoniem ASV dolāru.

Vērienīgā izsoles gala summa padarījusi "Meiteni ar balonu" par līdz šim visdārgāk nosolīto Benksija darbu un, kā atzinuši "Sotheby's" pārstāvji, trīs reizes pārsniegusi plānoto. Taču brīdī, kad darbs ticis pārdots, sākusi skanēt signalizācija un tā apakšējā daļa ieslīdējusi masīvajā zelta krāsas rāmī slepeni iemontētā papīra smalcinātājā, kas apmēram pusi no darba sašķērējis smalkās strēmelēs.

Vēlāk Benksijs savā oficiālajā instagrama kontā ievietojis pirms vairākiem gadiem tapušu video, kurā redzama papīra smalcinātāja ievietošana rāmī. Foto ar jau sašķērēto darbu Benksijs ievietojis instagramā, citējot Pikaso: "Tieksme iznīcināt arī ir radoša tieksme."

"Sotheby's" pārstāvji pauž, ka nav zinājuši par šādu Benksija ieceri. Šobrīd izsoļu nama pārstāvji ved sarunas ar privāto kolekcionāru, kurš darbu iegādājies.

Starp spilgtākajiem Benksija mākslas žestiem ir arī mākslinieka reakcija uz "Breksitu" un Izraēlā atvērtā "viesnīca ar pasaulē sliktāko skatu".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!