Ekrānšāviņš no video
 
Aktualitātes
12.09.2018

Virtuāla ekskursija ļauj izstaigāt JRT ēku pēc rekonstrukcijas

Komentē
0

Līdz 30. septembrim pašreizējās Jaunā Rīgas teātra telpās Miera ielā 58a iespējams izstaigāt virtuālās realitātes ekskursiju pa topošo Jauno Rīgas teātri un redzēt to tādu, kādu to ir iecerējuši projekta autori.

JRT pārbūves projekta autori ir pilnsabiedrība "Zaigas Gailes birojs un partneri". Atbilstoši iecerēm JRT izmantoto telpu apjoms gandrīz divkāršosies, tāpat plānota pagalma paplašināšana un labiekārtošana. Savukārt kopējais skatītāju vietu skaits būs vairāk nekā divreiz lielāks – no līdzšinējām 400 uz 840. Paredzētas trīs skatītāju zāles: lielās Smiļģa zāles partera daļā būs 325 skatītāju vietas, balkonā – 175, lielajā "Black-box" zālē – 240, bet mazajā "Black-box" zālē būs 100 sēdvietu.

Ir paredzēta vieta teātra kafejnīcai un bērnu istabai. Papildus jaunajā apjomā ir paredzētas trīs mēģinājumu zāles – lielā mēģinājumu zāle un divas mazās. Otrais stāvs, kas ieguvis nosaukumu "Radošais stāvs", tiks pilnībā atvēlēts aktieriem un citiem teātra darbiniekiem – tas būs ar plašu virtuvi kopīgai tējas tasei, lugu lasījumiem vai jaunu ideju radīšanai. Savukārt pagraba stāvā paredzēta moderna darbnīca.

JRT projekta budžets ir 31 miljons eiro, no tā būvniecības budžets ir 21 miljons eiro, bet pārējos izdevumus veido būvuzraudzība, tehnoloģijas un aprīkojums, kā arī ārvalstu ekspertu darbs.

Virtuālā ekskursija būs pieejama septembrī pašreizējās JRT telpās Miera ielā 58a, "Tabakas fabrikas" 4. stāva vestibilā iepretim garderobēm pirms katras izrādes un tās pārtraukumā, ja izrādē tāds ir paredzēts.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!