Foto - Ģirts Raģelis
 
Sarunas
14.03.2014

Viena liela lieta, ko sauc par mūziku

Komentē
1

Pīters Broderiks (Peter Broderick) ir amerikāņu mūziķis, kas darbojas ļoti plaša spektra muzikālajos virzienos. Mākslinieks ir veidojis skaņdarbus gan elektroakustiskajā un eksperimentālajā, gan folkmūzikas, gan akadēmiskajā un ambient žanrā, turklāt veidojis skaņu celiņus arī filmām un dejas izrādēm. Mūzikas pazinēji stāsta, ka Broderika muzikālajam skanējumam raksturīgs nepiespiests, romantisks un atmosfērisks pieskāriens – katrs viņa skaņdarbs ir kā neverbāla saruna ar mūziku. Intervēja Ilmārs Šlāpins, video – Ģirts Raģelis.

"Mani sauc Pīters Broderiks, es esmu dzimis Amerikā, Menas štatā, kas atrodas vistālāk uz Austrumiem, taču agrā bērnībā – man bija četri gadi – es ar vecākiem pārcēlos uz Amerikas Rietumkrastu, uz Oregonu. Tur es uzaugu un septiņus gadu vecumā sāku spēlēt vijoli – klasisko, taču arī folkmūzikas, kaut kādā ziņā abas. No šī brīža mūzika bija svarīga manas dzīves sastāvdaļa. Es biju jaunākais no trīs bērniem, abi pārējie – brālis un māsa – arī spēlē mūziku, tāpat kā vecāki. Mūsu māja bija pilna ar mūzikas instrumentiem, no agras bērnības es daudz spēlēju.

Vēlāk, kad beidzu vidusskolu, es pārcēlos uz Oregonas štata lielpilsētu Portlendu, kurai mūzikas pasaulē ir zināma reputācija – šajā vietā rodas daudz mūzikas, mākslas un vienkārši radošu lietu. Es pārcēlos turp un sāku spēlēt kopā ar daudzām un dažādām grupām, piedalījos studijas ierakstos, spēlēju dažādus instrumentus. Kad man bija 20 gadi, dāņu grupa "Efterklang" aicināja mani pārcelties uz Eiropu un koncertēt kopā ar viņiem. Šajā brīdī sākās mana muzikālā karjera."

Tēmas

Pīters Broderiks

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!