Aktualitātes
24.07.2018

Valdība atbalsta ieceri ziedot pārtiku, kam beidzies derīguma termiņš

Komentē
0

Šodien, 24. jūlijā, valdība lēma par grozījumiem Pārtikas aprites uzraudzības likumā, atbalstot ieceri, ka turpmāk konkrētas pārtikas produktu grupas pēc derīguma termiņa beigām varētu nodot labdarībai, informē Latvijas Pilsoniskā alianse, norādot, ka lēmums ir nozīmīgs solis ziedošanas kultūras attīstībai Latvijā.

Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga saka: "Esošais tiesiskais regulējums rada šķēršļus ziedošanas kultūras attīstībai Latvijā, jo uzņēmēji, kuri vēlas ziedot labdarībai pārtiku, saskaras ar birokrātiskiem šķēršļiem un papildu izdevumiem, maksājot pievienotās vērtības nodokli, kas mazina to motivāciju iesaistīties šādās akcijās, un veicina pārtikas produktu izšķērdēšanas apjomus. Plānotie likuma grozījumi ir apsveicami un ļoti nepieciešami, lai veidotu ziedošanas tradīciju."

Pēc valdība apstiprinātajiem grozījumiem Pārtikas aprites uzraudzības likumā, tiks veidoti jauni Ministru kabineta noteikumi, kuros tiks minēti konkrēti gadījumi, produktu grupas, izplatīšanas veidi un kārtība, kādā pēc minimālā derīguma termiņa "Ieteicams līdz.." beigām būs atļauts izplatīt pārtiku. Par nepieciešamību veicināt ziedošanu ne tikai naudas, bet arī pakalpojumu, mantu un produktu izteiksmē Latvijas Pilsoniskā alianse aicinājusi publisko pārvaldi jau iepriekš. Šis jautājums tika aktualizēts gan nodokļu politikas reformas jautājumu kontekstā, gan Saeimas un NVO foruma ietvaros.

Tai pat laikā informācija anotācijā par sabiedrības līdzdalību liecina, ka līdz šim grozījumu sagatavošanā nav tikusi iekļauta neviena organizācija, kura ikdienā nodarbojas ar labdarību un ir praktiskā pieredze ar pārtikas pakām maznodrošinātajiem, norāda Latvijas Pilsoniskā alianse, aicinot Zemkopības ministriju Ministru kabineta noteikumu sagatavošanas procesā iesaistīt atbilstošas jomas nevalstiskās organizācijas, kuru ekspertīze ir būtiska, lai sagatavotu kvalitatīvu un labvēlīgu regulējumu.  

Latvijas Pilsoniskā alianse ir NVO jumta organizācija. Tā ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā organizācija – biedrība, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 127 biedrus, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!