Atvars Eglitis
pirms 6 gadiem
Izskatās, ka raksta autors nav autobraucējs. Citādi saprastu, ka riteņbraucējs uz braucamās daļas ir kas vēl kaitinošāks nekā motociklists. Abi parādās pilnīgi negaidīti un novērš šofera uzmanību vēl vairāk nekā mobilā telefona lietošana. Kādreiz trenējos riteņbraukšanā un ātri vien sapratu, ka ja, spiedīsies pie apmales, tev visi brauks virsū. Vajag braukt agresīvi, aizņemot auto vietu, tad tevi cienīs un pamanīs! Jautājums, vai to vajag sastrēgumu stundās??? Pats braucu tikai pa ietvi, jo Rīgā tās ir ļoti platas(ja neskaita dažus izņēmumus) Bet nu tas, protams, ir slaloms, kur katru brīdi ir jāpieņem lēmums - kur piebremzēt, kur pagriezt, kur uzņemt ātrumu. Tie kam nepatīk domāt , tie brauc pa ielu, jo tur vajag tikai maukt. katrā ziņā CSDD ieteiktu drīzāk aizliegt riteņbraucējiem braukt pa ielām, jo pat tūkstots riteņbraucēju sadursmes ar gājējiem neatsvērs pat vienu bojā gājušo riteņbraucēju zem auto riteņiem uz ielas

Buks Artis
pirms 6 gadiem
To, ka agri vai vēlu vara pievērsīs savu vērīgo aci velosipēdistiem, mēģinot to darbības kā reglamentēt un, par lielu sašutumu tiem, attopoties, ka no pilnvērtīga satiksmes dalībnieka var iekasēt arī sodus, varēja paredzēt jau tad, kad sāka organizēt t.s. kritiskās masas braucienus. Jebkura darbība izraisa kādu nebūt pretdarbību. Tā kā šobrīd velosipēdistu vaimanas vairāk izskatās pēc pāraugušu tīneidžeri sašutuma, ka izcīnītajām papildu tiesībām, nez kāpēc pieaugušie prasa pildīt kaut kādus pienākumus. Taču infantilitātes un sistēmas sadursmes man šajā situācijā nešķiet tik interesantas, kā reālo konfliktu izpausmes.
Piemēram, iepriekš savām acīm esmu redzējis, kā uz Juglas veloceliņa velosipēdisti, garām braucot, sit tā uzklīdušajiem kājāmgājējiem pa muguru vai galvu. Savukārt šobrīd, publiskajā telpā paklīstot idejai, ka velosipēdistiem jāpārvietojas pa ielas braucamo daļu, daudzi ļaudis to uztvēruši kā jau pieņemtu likumu, un labākajās Mežonīgo Rietumu tradīcijās metas palīdzēt šerifam īstenot likumu dzīvē: brutāli grūžot garām braucošos velosipēdistus nost no ietves ( http://www.kasjauns.lv/lv/m/zinas/192798/pandoras-lade-vala-sakusies-vardarbiba-pret-ritenbraucejiem ).
Tas man šķiet visai uzskatāms piemērs, cik ļoti šajā sabiedrībā ir neattīstīta empātija, un cik viegli kārtīgi un likumbijīgi pilsoņi, kas paši sevi uzskata par labiem cilvēkiem, pārkāpj slieksni uz vardarbības īstenošanu, ja viņuprāt likums to pieļauj. Un zināmā mērā ilustrē, kāpēc tik daudzi un tik viegli 1941. gadā paši bez pavēles no malas lauzās iekšā pie kaimiņa, lai vestu to uz mežu nošaušanai.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!