Raimonds Bergmanis, Mārtiņš Bondars un Anete Konste 2016. gada "Politiķu cepienā"
 
Aktualitātes
29.06.2017

Uz "Lampas" skatuves "cepinās" Strīķi, Pabriku, Rozenbergu un Pimenovu

Komentē
0

Sestdien, 1. jūlijā, sarunu festivālā "Lampa" notiks "Politiķu cepiens", kurā Latvijā pazīstami komiķi Edgars Bāliņš un Rūdolfs Kugrēns, kā arī publiciste Anete Konste un režisore Marta Martinsone "uz zoba pavilks" bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieci, JKP Rīgas mēra amata kandidāti Jutu Strīķi, Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku, Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu un Saeimas deputātu Igoru Pimenovu. "Cepienu" vadīs un dalībniekus no pārkaršanas centīsies pasargāt radio un TV personība Gustavs Terzens.

Tāpat kā iepriekšējos gados, pasākuma laikā pie tribīnes dosies komiķi, publiciste un režisore, lai pa vienam "cepinātu" politiķus. "Cepšana" ir asprātīgs monologs par konkrētās personas politisko un publisko darbību, pēc kuras tikko "ceptais" politiķis būs aicināts teikt savu aizstāvības runu. Gatavojoties pasākumam, "cepināmie" jau atbildējuši uz pirmo, iesildošo jautājumu – par kādiem aizvadītā gada darbiem un nedarbiem "cepiniet" paši sevi?

Uz iesildošo jautājumu Artis Pabriks atbild pārliecinoši: "Pagājušajā gadā ar kļavu lapas karogu esmu izgājis cauri vairākām frontes līnijām – gan Vācijas dzīvajam mūrim pie Berlīnes un Frankfurtes, gan Valonijas artilērijai, gan Eiropas Parlamenta opozīcijas grilēšanai uz lēnas uguns – līdz pēdējiem spēkiem sasniedzu mērķi un paspiedu roku Kanādas premjerministram Trudo. Tā kā jau esmu gana nocepināts kļavu sīrupā, Cēsu klimatiskajos apstākļos ceru justies labi!"

Juta Strīķe, atbildot uz jautājumu, kavējas pārdomās: "Biju policists, kad arī ar steku vai zizli atsevišķiem indivīdiem varēja rādīt pareizo ceļu. Kļuvu par politiķi – tagad par ceļu jāpārliecina sabiedrība. Esmu gatava to darīt, bet gribu, lai cilvēki nevis akli notic man, bet paši ierauga īsto virzienu un notic sev." Savukārt, taujāta par saviem "grēkiem", Juta Strīķe piebilst, ka sevi "cepina" par neuzceptām vēstulēm, rakstiem, atbildēm un karbonādēm.

Jānis Rozenbergs smejas, ka vienmēr var atrast, par ko sevi ''pacepināt", piemēram, "kā uzrunāt tos piecus cēsniekus, kuri par mani nenobalsoja aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās", taču šobrīd viņa prātu vairāk nodarbinot lielais LAMPAS "cepiens": "Kad likās, ka beidzies galvenais cepināšanas posms – pašvaldību vēlēšanas –, nāca ziņa, ka mani "cepinās" LAMPĀ. Būs interesanti pavērot – kur "dedzinās" vairāk!"

Savukārt Igors Pimenovs, atbildot uz jautājumu, izmantoja izdevību izteikt savas domas par politiku: "Latvijas krieviem jāpaliek Saeimas opozīcijā, lai koalīcijai būtu vismaz kaut kas, ar ko piesegt savu neizdarību, un lai apvienojoties varētu izglābt valdību pēdējā brīdī. Tas nozīmē, ka "Saskaņai" ir lemts palikt Saeimā uz mūžīgiem laikiem."

To, ko šī gada laikā pamanījuši komiķi, cik "izcepti" būs politiķi un kādā "mērcē" tiks pasniegti, uzzināt varēs Cēsu pils parkā 1. jūlijā, plkst. 20:15. Visa sarunu festivāla "Lampa" programma atrodama šeit. Ieeja festivālā – bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!