Proza
26.07.2013
9

arnolds
pirms 6 gadiem
paklau cienītie/tās, jums pašiem vispār neērti nekad/nekur nav? es nebūtu rakstījis second komentu, nu bet biškuciņ neērti autora priekšā - savas personiskās ambīcijas/medaļas/ievainojumus kaujas laukā jūs varētu tā kā aprakstīt savos personiskajos memuāros, vai ne?
Mārtiņ, jums ar šito tipiski aborigēniski latvisko literatūr - delfiski- oho-kašķīti nav nekāda sakara, ja to vispār lasīsiet, vienkārši ziniet - Jums izdevās labs darbs, mēs te Latvijā ceram, ka ne pēdejais.
viss cits - pupu (dārzkopība!) mizas (ar īso i)

arnolds
pirms 6 gadiem
cik nožēlojama dzīve, es teiktu. tukša un bezjēdzīga. no sērijas stulbs un vēl stulbāks. ja tāds bija autora mērķis - parādīt šo, tad bonuss, ja tikai pazīmēties - bonuss nost.patika tas, ka nav liekvārdības, sajūta, ka tas, kas tiek aprakstīts, notiek reāli, kā protokols

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Protams, bez trula prastuma jau latvju kultūrists nekādi: es pieņēmumus par Taviem brīvā laika pavadīšanas veidiem neizsaku. Starp citu, dalība krievu paštiesas konkursos liek visai daudz lasīt citu publikācijas (ne vien daudz pārlasīt /вычитать/ arī savas, jo nerediģētus melnrakstus tur neciena), un diemžēl jāatzīst, ka daudz ko no tā tiešām ir vērts lasīt. Atšķirībā no latvju literatūras. (Daudz ko arī ne - līdzībā.)
Paldies, paskatījos. Dienas žurnālists, jau savus 10 gadus, daudz ceļo, raksta aprakstus. Visnotaļ tematiski sasaucas ar šo literāro publikāciju, tomēr viņa prozas paraugus neatradu, tikai publicistiku.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Varbūt kāds pateiks, kas ir šis nedzirdētais autors, vai ir jau iepriekš kaut ko publicējis un kur to var izlasīt?

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Lieliski! Vienkārši normāls stāsts. Normālā latviešu valodā. Nekādu revolucionāru brīnumu, bet ir gan saturs, gan forma, gan ideja, un arī mazas rozīnītes. Lasāms normālam lasītājam, kuru absolūti neskar latvju literātūras šaurais piesmirdušais ķēķis. Nezinu tādu Mārtiņu Galenieku, arī gūglē nekādā sakarā ar rakstniecību neatradu, tātad acīmredzot patiešām normāls cilvēks, nevis latvju literātōrs. Līdz ar to arī likumsakarīgi, ka šī ir pirmā un vienīgā lasāmā latviešu literārā publikācija uz ekrāna vai papīra, kas man gadījusies pēdējā gada laikā.

Mazās, neuzbāzīgās rozīnītes, it kā galīgs sīkums, tomēr uz atzītās latvju literatūras truluma fona pat šīs ir asprātīgas:
lauzuši viens otram sirdis un žokļus
ielaužas rīta saules stari, daži policisti un suns
turēdams pavadā cilvēka labāko draugu
visu kokaīnu izšņaukuši miljonāri
Viņi taču arī nav muļķi, lasa statistiku un zina, ka cietums cilvēkus nelabo

Pareizrakstības kļūdiņas:
situācija (..) ir amorāli
mēs visi parakstam
kāds cienījama paskata Šerloks Holmss (šerloks holmss šeit jāraksta mazajiem burtiem)

Stila vainiņas:
citādāk rīkoties (citādi) un tūlīt pēc 3 rindiņām atkal "domā citādāk" (vispār nepamatotas vārdu
atkārotošanas ir diezgan daudz: "laboties, laboties es tāpat nelabošos" u.tml.)
neatkarīgi no pastrādātā nozieguma dabas un pārliecības
vai neesmu lietojis heroīnu, DNS analīzes un pirkstu nospiedumus

Un iesprucis arī viens Bankovska "kā nebūt" līmeņa rusiciskais kroplis:
kā reiz

Vienkārši teksts drusku jāpieslīpē, bet citādi - atliek tikai novēlēt autoram palikt pašam, spļaut uz prominento latvju literātōru un kritikāņu viedokļiem un nekad nenolaisties līdz latviešu literatūrai!

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"neļauj reiz tak tam nemieram sevi dīdīt."
Vēl viens precīzs latvju literātōrūras raksturojums: pūt savā sulā un nemierīgi nesadīdīties. Es tomēr izvēlos pats dīdīties, citus dīdīt un cienīt dīdošos, nevis pūstošos.

"Neesmu nedz pirmais"
nedz otrais, nedz trešais, nedz simtais, nedz tūkstošais... Pilnīgi piekrītu: Tava līmeņa valodas pārvaldība nekādā ziņā neatbilst numuram, kas piedienētu it kā rakstniekam pašam un citus rakstniekus vērtējošam un mācošam rakstniecības naudas sev un citiem dalītājam, vobšem, prominentam korifejam no latviešu valodas flagmaņu eskadras. Izrādās, vienkārši kā māki, tā maun – kā katrs vidusmēra lajs. Pilnīgi piekrītu: tā Tu dari.

"http://dainuskapis.lv/meklet/p%C4%ABzda"
Paldies, sakaru ar manis pacelto problēmu (sic! - krievicisms) nesapratu, bet pat pīzdas, normāli ielocītas latviskā tekstā, ar to loģiski saistās, kamēr "kaut kā nebūt" un "kā reiz" aplūkojamajos kontekstos latviski ir pilnīgi nesakarīgi vārdu virknējumi, kuru saprašanas vienīgais veids ir automātiski zemapziņā tos pārtulkot krieviski. Latvietis, kurā krievu valoda sēž gandrīz tikpat organiski kā dzimtā, to nav pat iedomājies, bet tā tas diemžēl ir, ka tāds latvietis, kas krievu valodu nezina (un ir arī tādi, un viņiem ir tiesības) absolūti nevar saprast šos bezsakarus (un tas galīgi nemaz nav trūkums: vislabāk, lai pat saprotošie tos razsaprastu).
„kaut kā nebūt krievam” – vienīgais latviski iespējamais šo vārdu sakars.
„kaut kā nebūt sveicinātu” – te krievu valodu nezinošam latvietim iespējams tikai iesaukties „čto za huj?!”
„kā reiz tikāmies maijā” – vienīgais latviski iespējamais šo vārdu sakars.
„kā reiz visa tā trūkst” – un krievu valodu nezinošs latvietis var tikai konstatēt: „pilnīgs bestolks”.

Nē, PB, tam nemieram, kas Tevi sadīdījis, ir ārkārtīgi prozaiska izcelsme. Trīsarpus Satori lasītāju masās valda uzskats, ka psihiski traumētais Felsbergs onanē, ķengājot pilnīgi visu un visus, un viņa viedoklim ir tikpat daudz svara kā govs vīterošanai zarā. Lūk, vakar parādās prominentā Bankovska īsprozas cepums – un Felsbergs atkal to atradis necilu esam! Kāpēc, kādi argumenti? Da ko tur lasīt: tak tāpēc, ka Felsbergs – kas gan viņu nezina!

Un te piepeši kaut kāda laja sacerējums – protams, atkal Felsbergs zem tā palagu paaudis, palūkosim nu, kā šis atkal gānās, un klusējot uzspļausim. Aber šeku – ņefiga! Felsbergs šo slavē! Drauģelis, vai? Bet diemžēl – slavē argumentēti. (Kā vienmēr.) Un te piepeši nojūk aksioma „Felsbergs = a priori ķengas”. Izrādās – Felsbergs vērtē un runā, kā ir, bez negatīva uzstādījuma, godīgi un bezkaislīgi. Hm… Bet kāpēc tad Bankovski nonievāja? Bļīīīn… Diemžēl precīzi tikpat argumentēti. Kryķ ņečem. Un te nu diemžēl mākslinieka sirds neiztur: pat recenzijai zem paša stāsta uzmanību nepievērsis (jo vēl vakar tak Felsbergs bija bez jēgas), tagad metas šā nemieru razdīdīt zem sveša stāsta – nu, neslavē taču citus, neslavē, nelaupi Satoru faunai aksiomu, ka bezdaŗ Felsbergs ir a apriori ļauni atriebīgs nejēga!

Izbanotais
pirms 6 gadiem
"Cilvēki gandrīz vienmēr savu viedokli ar kaut ko pamato"
Vārdsakot, Jūs satoru komentētājus neuzskatāt par cilvēkiem. Skarbi.
"nepadara (..) jūsu argumentus spēcīgākus tikai tāpēc, ka tos paužat tieši jūs"
Noteikti nē. Mani argumenti satoros ir spēcīgākie tikai tāpēc, ka vienīgie.
"ko tiešām visi grib pirkt"
Tas nu gan nav nekāds kvalitātes kritērijs. Un otrādi: tas, ka mūsu ķipa literātōri nekad nav sarakstījuši neko, ko kāds izdotu bez subsīdijām un kāds gribētu pirkt, nepiešķir tam nekādu kvalitāti.
"stāsts laureāts kaut kādā krievijā neskaitās"
Un šis apgalvojums jau ir garām. Tas ir mazs panākumiņš, patiešām niecīgs, tomēr no pēcpadomju latviešu literātiem neviens nekad neko tādu nav spējis. Tā ir pirmā (pirmās divas) latvieša publikācijas krievu literatūrā bez Latvijas samizdata (ķipa Asares "Zona" u.c. krievu iespiestas par mūsu pašu naudu, ko neviens krievs nekad nelasīs), pašu krievu izdotas. Vismaz es nevienu citu nezinu - un neviens cits arī citu nezina. Un to taču ir tik viegli pārbaudīt! Katram ir visplašākās iespējas piedalīties konkursos Krievijā, uzvarēt un tikt izdotam. Kāpēc neviens nemēģina? Tik dumji jau nav, saprot: ārpus smilškastes, kur mūsu korifeju vārdi neko nenozīmē, viņu sacerējumus rādīt labāk nemaz nemēģināt.
Un pietiek oftopika: patiešām noriebies, ka zem jebkuras tēmas (par kuru neviens, protams, neko sakarīgu nevar pateikt), vienmēr vienīgais, par ko kult salmus, ir Felsbergs - tāpēc vien, ka vienīgais ir kaut ko sakarīgu pateicis par tēmu.

toms1985
pirms 6 gadiem
skaists un splīnīgs stāstiņš, paldies!

no-one
pirms 6 gadiem
Valdi, viss jau ir forši, tikai cieniet pats sevi nedaudz arī tomēr, Jums tomēr jau ap 40 noteikti, tad beidziet uzvesties kā zaļš puika/skuķe jel.

Cilvēki gandrīz vienmēr savu viedokli ar kaut ko pamato, tas ka jūs to šeit darat nepadara jūs kādā ziņā pārāku par citiem vai arī jūsu argumentus spēcīgākus tikai tāpēc, ka tos paužat tieši jūs, īpaši tik subjektīvā lauciņā kā literatūra.

Tā kā ir 2 varianti:
Vai nu tiešām uzvariet kādā nozīmīgā starptautiskā konkursā un sarakstiet ko tādu, ko tiešām visi grib pirkt (bez visādiem jūsu tā sauktajiem argumentiem). Un stāsts laureāts kaut kādā krievijā neskaitās, ja Jums tiešām ir 40, tad pats ziniet, ka tas ir nekas.

Un es šaubos, ka to spēsiet. Līdz ar to otrs variants Jums ir savā vecumā beidzot iemācīties nebāzties cilvēkiem virsū ar to, cik liels eksperts jūs esat. ja esat, tad pierādiet (skatīt punktu viens). kamēr neesat pierādījis - iemācieties saprast, ka arī citiem ir viedokļi, kuri bieži vien ir pamatoti, pat ja kāds tam nav minējis 21 arrgumentu (kā jūs to mēdzat darīt).

Attiecībā uz Galenieka stāstu, kā jau visiem tas ir zināms, tas ir lielisks un man patika. :)
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!