Sabiedrība
16.10.2018

Diskusija: Cilvēks, nevis diagnoze!

Komentē
0

17. oktobra rītā Labklājības ministrijas organizēja diskusija par cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem "Cilvēks, nevis diagnoze!". Diskusijā dalībnieki pārrunāja, ko sevī ietver diagnoze – garīga rakstura traucējumi, mēģināja lauzt mītus, stereotipus un aizspriedumus, kas saistīti ar šo diagnozi, kā arī meklēja iespējamos risinājumus cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem pilnvērtīgai iesaistei sabiedrībā.

Diskusijā piedalījās LR Labklājības ministrijas pārstāve Kristīne Lasmane, psihiatrs,  Latvijas Psihiatru asociācijas valdes loceklis Ņikita Bezborodovs, Tukuma novada pašvaldības aģentūras "Tukuma novada sociālais dienests" direktore Ina Balgalve, biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis, kā arī rakstniece un publiciste, kas publiski nekaunas atzīt, ka slimo ar depresiju, Dace Rukšāne-Ščipčinska. Pasākuma moderators bija Haralds Burkovskis.

Diskusija notika Labklājības ministrijas īstenotās komunikācijas kampaņas par personām ar garīga rakstura traucējumiem (deinstitucionalizācijas atbalstam) "Cilvēks, nevis diagnoze!" ietvaros, lai skaidrotu cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanas sabiedrībā nozīmību, analizējot stereotipus un psiholoģiskās barjeras, kas pašlaik valda lielākajā daļā sabiedrības.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!