Foto no izrādes "Ziedonis un Visums"
 
Aktualitātes
27.02.2018

"Teātris.zip" turpina sezonu ar "Ziedoni un Visumu" un "Mēdeju"

Komentē
0

Latvijas Televīzijas raidījumu cikls "Teātris.zip" atsāk 2018. gada ziemas/pavasara sezonu. No 3. marta katru sestdienu LTV1 plkst.21.25 būs skatāmi kopumā 10 jauni izrāžu ieraksti. Pirms izrādēm, kā ierasts, žurnālista Ojāra Rubeņa sarunas ar izrāžu veidotājiem.

Šogad leģendārā mākslinieka Leo Kokles (1924 -1964) dzimšanas dienā – 3. martā – "Teātris.zip" piedāvā Raimonda Paula mūziklu "Leo. Pēdējā bohēma" (scenārija autore Inga Ābele un Liāna Langa, režisors – Edmunds Freibergs).

"Teātra.zip" tiešraidē izrāde tika parādīta 2013. gada janvārī Raimonda Paula dzimšanas dienā, bet šoreiz – mākslinieka Leo Kokles dzimšanas dienā un ar citiem galveno lomu atveidotājiem, nevis Aināru Ančevski un Zani Dombrovsku, bet ar Mārtiņu Eglienu un Ditu Lūriņu galvenajās lomās.

Pirms izrādes raidījumā "Teātris.zip" mākslas zinātniece Ingrīda Burāne sarunā ar Ojāru Rubeni gan kavēsies atmiņās par mākslinieku Leo Kokli, gan vērtēs un analizēs mūsdienu scenogrāfijas vietu un nozīmi izrāžu tapšanā.

10. martā televīzijas ekrānā būs skatāma Dailes teātra izrāde "Iespējamā tikšanās" (2016). Olga Dreģe par Hendeļa lomu kopā ar Lidiju Pupuri Baha lomā bija nominēta 2015/2016.gada "Spēlmaņu nakts" kategorijā "Gada labākā aktrise".

Sebastians Bahs apskauda Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk apmaksātā mūziķa statusu. Hendelis apskauda Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Vācu dramaturgs Pauls Barcs to ir redzējis savā fantāzijā.

10. martā raidījumā "Teātris.zip" viesosies mēneša jubilāre Olga Dreģe un aktrise Lidija Pupure.

Turpinājumā martā "Teātris.zip" iepriecinās skatītājus ar divām Nacionālā teātra izrādēm: 17. martā būs iespēja noskatīties izrādi "Sieviete", bet 24. martā tiks demonstrēta "Mīla zem gobām".

Aprīlī ciklu "Teātris.zip" turpinās Dailes teātra izrāde "Granātu krāsas aproce", Liepājas teātra "Boeing, Boeing..." un divas Jaunā Rīgas teātra izrādes – "Grenholma metode" un "Ziedonis un Visums".

"Teātris.zip" pavasara programmā paredzēta Rīgas Krievu teātra izrāde "Mēdeja" un Daugavpils teātra "Nūgrymušo pile".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!