Aktualitātes
01.08.2012

Teātra festivālu atklās ar performancēm Smiļģa muzejā

Komentē
0

Starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty Drama IV" šogad papildus izrādēm piedāvās arī performances un dramaturgu cīņas. Festivāls notiks no 2. līdz 5. augustam, un tajā tiks spēlētas izrādes, kuru pamatā nav izmantota klasiska dramaturģija. Šogad tajā viesosies mākslinieki no Spānijas, Nīderlandes, Čehijas, Polijas un Igaunijas. Pirms festivāla viņi kopā ar pašmāju māksliniekiem veidos vairākas performances par tēmu "Urbānā pasaka". Radītās performances tiks spēlētas 2. augustā no plkst. 18:00 Eduarda Smiļģa muzeja teritorijā.

Savukārt dramaturgu cīņas šoreiz atšķirsies no ierastajiem lasījumiem. Festivālā tiks izlozētas vairākas komandas, kurās katrā būs režisors, scenogrāfs un dramaturgs. Visām komandām tiks dots viens uzdevums, un triju stundu laikā komandai būs jāizdomā, kā iepazīstināt auditoriju ar savas izrādes ideju.

Laikmetīgās skatuves mākslas festivālā "Dirty Drama IV" Latvija tiks pārstāvēta ar izrādēm "Kas ir Zeir?", "Sieviete-Dieviete" un "Mārupīte", Igaunija tiks pārstāvēta ar izrādi "Leviatācija", Spānija – ar izrādi "Misery", Nīderlande – ar "52 09 NB", Čehija – ar "Paths/Pilgrimages II", bet no Polijas festivālā viesosies izrāde "Born to die. Urodzeni, żeby umrzeć".

Festivāla izrādes tiks spēlētas no 3. līdz 5. augustam. 3. augustā būs "Kas ir Zeir?" (LV), "Misery" (ES), "52 09 NB" (NL). 4. augustā "Sieviete-Dieviete" (LV), "Leviatācija" (EE), "Paths/Pilgrimages II" (CZ). 5. augustā "Born to die. Urodzeni, żeby umrzeć" (PL) un "Mārupīte" (LV). Ar precīzu programmu var iepazīties teātra mājaslapā "www.dirtydeal.lv/teatro" sadaļā "Festivāls Dirty Drama".

Pirms festivāla jau iespējams iegādāties dienas biļetes. Biļešu cena ir Ls 8 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 5), un tās var nopirkt "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Performances 2. augustā notiek Eduarda Smiļģa teātra muzeja teritorijā, E. Smiļģa ielā 37/39.

Izrādes tiek spēlētas teātrī "Dirty Deal Teatro". Adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2. Performance "Leviatācija" tiks rādīta Rīgas Centrāltirgus teritorijā pie administrācijas ēkas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!