Mārcis Auziņš un Liene Grava
 
Aktualitātes
07.02.2018

Tapusi apzinātajai sapņošanai veltīta vertikālās dejas izrāde "Kvēldiegs"

Komentē
0

Šodien uzsāk biļešu tirdzniecību jaunam vertikālās dejas, mūzikas un video projekciju kopprojektam "Kvēldiegs". Izrādē pirmo reizi Latvijā būs iespēja redzēt vertikālās jeb gaisa dejas žanru tik plašā amplitūdā un tehnikās, ko papildinās oriģinālmūzika un video projekcijas.

Izrādi veidojis mūziķis Mārcis Auziņš, horeogrāfe, soliste, "Spēlmaņu nakts" laureāte Liene Grava, scenārists Artūrs Dīcis, videomākslinieks Mārtiņš Dāboliņš, vertikālās dejas horeogrāfe Agnese Vanaga, laikmetīgās dejas horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs, scenogrāfe Laura Dišlere un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrādes pamattēma ir Latvijā maz zināmā un apspriestā "apzināto sapņu" pasaule. Apzinātā sapņošana jeb "lucid dream" ir sapņus ietverošs miega stāvoklis, kurā cilvēks apzinās, ka sapņo, un var ietekmēt sapņa gaitu.

"Šī ir tehniski sarežģīta izrāde, kurā dažādas mākslas jomas paspilgtina viena otru. Vertikālā jeb gaisa deja ir cirka disciplīna, kurā pazūd gravitācijas robežas. To paspilgtinās konkrētajā izrādes brīdī radītā video ilūzija par trīsdimensionālu vidi," saka izrādes soliste un idejas autore Liene Grava.

Izrādes video rullītis (režisors Pauls Ķesteris):

Sekojot Lienes Gravas kustībām telpā, video mākslinieks Mārtiņš Dāboliņš radīs paplašinātās realitātes sajūtu ar "dzīvajām" video projekcijām, radot arī skatītājiem ilūziju par lidojumu un gravitācijas neesamību.

"Šīs izrādes neordinārais un inovatīvais formāts prasa īpašu mūziku. To esmu radījis, izmantojot tikai vienu instrumentu - ģitāru, parādot šī instrumenta bezgalīgās skanējuma iespējas, ejot pāri tradicionālām šī instrumenta izmantošanas robežām, radot īpaši intīmu noskaņu. Mūzika ir radīta tā, lai to ar dažādu tehnoloģisku risinājumu palīdzību varētu izpildīt viens cilvēks - solo ģitārists. Tieši šis fakts ir liels izaicinājums kompozīcijā un ģitārspēlē. Komponējot šo mūziku, centos vizualizēt Lienes vertikālo deju un šo mazliet mistikas piesātināto ideju. Domāju, ka visu izrādes elementu korelācija radīs ko vēl nebijušu un īpašu," uzsver mūziķis Mārcis Auziņš.

Projektu atbalsta Arhitektūras un mediju centrs H2O6 un audiovizuālā aprīkojuma uzņēmums SIA "Solavi".

Liene Grava ir laikmetīgās un mūsdienu dejas horeogrāfe un dejotāja. Bijusi vairākkārt nominēta, kā arī ieguvusi, "Spēlmaņu nakts" "Gada kustību mākslinieks" balvu. Veidojusi horeogrāfijas izcilām izrādēm, tostarp, "Ziloņcilvēks" (Liepājas teātris), "Iemūrētie" (LNO), "Frankenšteins" (Dailes teātris), "Cerību ezers aizsalis" (JRT) u.c.

Mārcis Auziņš ir mūziķis, komponists, muzikālais vadītājs. Veidojis ilggadēju sadarbību ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Laimu Vaikuli u.c. Kā arī iemantojis skatītāju simpātijas ar solo programmu "Viens".

Mārtiņš Dāboliņš ir multimediju speciālists ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi interaktīvajā dizainā, grafiskajā dizainā un programmēšanā.

Artūrs Dīcis ir aktieris un scenārists, kura darbi vairākkārt guvuši uzvaras lugu konkursos, viņa darbi iestudēti lielākajos Latvijas teātros.

Izrādes notiks 29. martā un 6. aprīlī H2O6 Aisteres zālē (adrese- Aisteres iela 2, Rīga). Biļetes pieejamas "Ekase.lv" un tirdzniecības centra "Spice" informācijas centrā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!