Foto: Filips Lastovskis
 
Aktualitātes
15.08.2018

Svētdien Rīgā norisināsies jau desmitais pilsētas festivāls "Piena svētki"

Komentē
0

Svētdien, 19. augustā, visas dienas garumā no 12.00 līdz 23.00 Rīgā, Briāna ielas labiekārtotajā kvartālā pie Stricka villas un kafejnīcas "Piens" ar muzikāliem priekšnesumiem, teātra izrādēm, meistardarbnīcām un laikmetīgo cirku tiks svinēti jau desmitie "Piena svētki". Pilsētas festivālu šogad apmeklēt bez maksas aicināti kā bērni, tā pieaugušie.

Svētku centrā arī šogad ir mūzika. Mierpilnā noskaņojumā klausītājus ievedīs Vladislava Nastavševa un grupas "Ezeri" koncertprogramma "Lēnās dejas", ka arī ambientās mūzikas meistars Raimonds Tiguls kopā ar sitaminstrumentu virtuozu Arti Orubu. Skanēs arī kas nedzirdēts - svētdien vienu no pirmajiem koncertiem sniegs jaunā elektroniskās mūzikas apvienība Autographic. Jaudu svētkiem dos reperis "Edavārdi" un "Satellites LV", savukārt izdejoties varēs pie elektroniskā avangard-popa dueta "Domenique Dumont" un sintī-popa ansambļa "Kasetes".

Nepiespiestā "Piena svētku" atmosfērā dienas pirmajā pusē bērni un pieaugušie kļūs par lieciniekiem režisora Jāņa Znotiņa izrādei "Karnevāls un kartupeļu salāti", kas tapusi pēc  igauņu  mūsdienu  autora Andrusa  Kivirehka  grāmatas motīviem. Maziem un lieliem elpu aizraus laikmetīgā cirka izrāde "Asuelto". Spāņu cirka apvienības "HURyCAN" performance ir piecu meistarīgu cirka akrobātu stāsts par to, kā dzīvi pielīdzināt dzīvam organismam. Izrāde tiks demonstrēta, sadarbojoties ar laikmetīgā cirka festivālu "Re Riga".

Par skatuves mākslas centrālo notikumu kļūs Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde "Zenīts", kas ir mūziķa un komponista Jāņa Šipkēvica un viņa kādreizējā klasesbiedra, izrādes dzejas autora Marta Pujāta vēstījums par skolas gados piedzīvoto. Izrādes galvenie varoņi ir Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Holgers Štāls un Kristaps Apkalns, un kopā ar viņiem uzstāsies "LNSO zenītansamblis" diriģenta Gunta Kuzmas vadībā.

"Piena svētki" 19. augustā ir daļa no daudzveidīgās Rīgas svētku programmas, un bez muzikālajiem un skatuves mākslas priekšnesumiem pasākuma laika darbosies arī ēdināšanas zona un meistardarbnīcas. Plašāk ar pasākuma programmu iespējams iepazīties feisbukā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!