Ilze Dzenovska 1
pirms 6 gadiem
Plašākam ieskatam šajā tēmā, gribētu piebilst, ka mediācija kā viens no alternatīviem konfliktu risisnāšanas veidiem, Latvijā aug un attīstās jau no 2006.gada. Latvijā ir pazīstamas gan ASV, gan Lielbritānijā, gan Norvēģijā, Beļģijā un citviet pasaulē aprobētas mediācijas metodes un citas alternatīvas konfliktu risināšanas metodes, kā piemēram miera apļi.
Mediāciju kā efektīvu konfliktu risināšanas procesu Latvijā piedāvā un izmanto daudzās sfērās: ģimenes konfliktu, kopienu konfliktu, uzņēmējdarbības konfliktu un kriminālnodarījumu jomā. Kriminālnodarījumu gadījumā mediācijas formu, kas pasaulē ir pazīstama kā victim-offender mediation, savā institucionālajā paspārnē kopš 2005.gada īsteno probācijas dienests ar virkni brīvprātīgu apmācītu starpnieku, saucot šo procesu par izlīgumu.

Lūk plašākam ieskatām publikācija no portāla politka.lv 2007.gadā par mediācijas procesu, utt. britu skatījumā:
http://politika.lv/article/stradat-ar-konfliktu

 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!