Liene Liekniņa
pirms 6 gadiem
Latviešiem ir veselīgs nacionālisms. Sociālisms viņiem ir mantots no PSRS laikiem. Saliecket kopā šīs īpašības un gūsiet visu informāciju par latvijas demokrātiju

Buks Artis
pirms 6 gadiem
Kučinska k-gs būs ko saputrojis - tieši privātie veselības pakalpojumu sniedzēji ir visvairāk sašutuši par Belēviča aktivitātēm, kas kropļo tirgu. Medijos tas praktiski neparādās, taču aizkulisēs iet vaļā visai nopietns karš augstākajā līmenī.

Buks Artis
pirms 6 gadiem
"kandidātam ir, citēju, jāatnes mandāts no uzņēmēju organizācijām" - tas nu pārāk atbilst sašutušo tantiņu priekšstatam, ka ministram jābūt "nozares profesionālim", ko it bieži dzirdam publiskajā sfērā. Ministri nāk un iet, - citu reizi ministru kabineti mainās ik pa mēnesim, līdz ar to par kādu "nozares vadīšanu" var būt runa? Pat speciālistam paies pusgads, pirms viņš iebrauks tēmā (pie tam nozares speciālists nebūt nav valsts pārvaldes speciālists, tb absolūti var neorientēties, kā darbojas pārvaldes birokrātiskais aparāts un kā tiek pieņemti lēmumi, līdz ar to kā vadītājs nulle), bet pa to laiku jau jaunu kabinetu jāveido.

Manuprāt, ja pareizi saprotu, demokrātijā ministri nepārvalda valsti/nozari. Tā tik vecām tantiņām šķiet, ka ministrs nu iedziļinās un vada kā tāds kolhoza priekšsēdētājs savu saimniecību. Šo darbu veic attiecīgās ministrijas darbinieki, kurus vada ministrijas valsts sekretārs (tas tā, vienkāršojot). Ministra uzdevums ir pārstāvēt parlamentā ievēlēto partiju un raudzīt, lai ministrija sāktu (birokātiskais aparāts ir visai inerts) kustēt uz attiecīgās partijas ideju pusi; kā arī otra pamatfunkcija pārstāvēt ministriju komunikācijā ar citām ministrijām vai valsts nozari pasaulē. Tb ministrs ir kā savu partiju pārstāvošie "poļitruks" (protams, ja orientējas nozarē, tas tikai pluss, taču tikai kā papildu bonuss).

Tā nu, piemēram, par vienu no veiksmīgākajiem aizsardzības ministriem Somijā uzskata kundzi, kas plinti no tanka atšķirt nevarēja - viņai gluži vienkārši bija citas funkcijas, kuras tā veica ekselenti, nebūt neesot "nozares speciālists", un nebūdama piesaistīta kādai "iekšējai nozares nometnei.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!