Publicitātes foto
 
Aktualitātes
19.02.2018

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvos Madaras Dišleres filma "Paradīze 89"

Komentē
0

Ceturtdien, 22. februārī, pirmizrādi piedzīvos Nacionālā kino centra programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros uzņemtā režisores un scenāristes Madaras Dišleres ģimenes filmas "Paradīze '89".

Sākot ar šo nedēļu, filma tiks rādīta 161 vietā visā Latvijā, bet lielākajās pilsētās – Rēzeknē, Cēsīs, Valmierā, Ventspilī un Liepājā pirmizrādē piedalīsies arī filmas režisore Madara Dišlere un filmas galvenās varones, daloties atmiņās par filmas uzņemšanas procesu un aizkulisēm, izaicinājumiem un sajūtām.

Pati režisore uzsver, ka šī ir ģimenes filma un iespēja iepazīstināt mūsdienu tehnoloģiju laikmeta bērus ar laiku, kādu piedzīvoja viņu vecāki un radinieki – kādas bija viņu problēmas, intereses, ar kādām situācijām viņi saskārās un ko darīja. Viņa cer, ka šo filmu apmeklēs vairākas paaudzes kopā, tādējādi, papildinot filmā redzēto ar saviem pieredzes stāstiem, padarot to vēl īstāku un patiesāku.

Režisores Madaras Dišleres spēlfilma "Paradīze 89" stāsta par četru meiteņu piedzīvojumiem laukos "Baltijas ceļa" vasarā. Filmas scenārijs tapis, balstoties uz režisores bērnības atmiņām, un tās mērķis ir raisīt atmiņas 80. gadu bērnos un viņu vecākos, kā arī rosināt diskusijas starp paaudzēm – par Atmodas laika Latviju, par brīvību un par vasaru, pēc kuras viss bija citādi.

Filmas galveno lomu atveidotāji ir bērni, kuru meklējumi notika visā Latvijā, apskatot vairāk nekā 1000 pretendentu. Pēc atkārtotām aktieru foto un videoprovēm galvenajām lomām tika izvēlētas četras 7–12 gadus vecas meitenes – Magda Lote Auziņa, Līva Ločmele, Marta Ģertrūde Auzāne un Evelīna Ozola. Epizodiskās lomās filmā būs redzami vairāki Latvijā pazīstami aktieri – Guna Zariņa, Gatis Gāga, Nauris Puntulis, Inga Apine, Kaspars Gods un Ģirts Rāviņš.

Filmas radošā komanda ir režisore un scenāriste Madara Dišlere, operators Gints Bērziņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, filmas producentes – Aija Bērziņa un Alise Ģelze. Filma tapusi studijā "Tasse Film".

Filma ir Latvijas un Vācijas producentu kopražojums un viena no programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!