drlngsxdg
pirms 6 gadiem
Par šī raksta lasīšanu, es būdams vīriešcilvēks, sākumā jutos tāpat kā Alise par Ceha raktstu. Vai vajadzēja lasīt to?
Bet, kad izlasīju līdz galam, tad tomēr ieguvu labumu no ieguldītā laika.
Izrādās, ka jēdziens “feminisms” ir tā resnā nesmukā meitne. Precīzi, ka PSRS ar katru mēģinājumu atdzīvināt mirstošo ideoloģiju padarīja to par vēl sapuvušāku zombiju, feminisms ir vārds, ko vairs lietot nav jēgas.
Ja ir tāda vajadzība, var patriarhātu iereudzīt it visur tieši tāpat, kā ir vīrieši, kam visas sievietes kuces vai maukas. §Vispār šī vajadzība cītnietes pret apspiedējiem, kapitālistiem vai ko tamlīdzīgu arī tāda pati kā PSRS un līdzīgām ideoloģijām. Daudz paralēļu. Ne?

Tā sāpe ir citur. Kad tā tiks atrisināta, tad iestāsies vienlīdzība.

Loronzo Loronzo
pirms 6 gadiem
Vai Alisei Zariņai ir pieņemama situācija, ja viņai izmaksā? Daudzas ir feministes, kad tādām izdevīgi būt un pārstāj tādas būt, kad vairs nav izdevīgi.

Edge
pirms 6 gadiem
"Bet pēdējā laikā vēl mazāk es saprotu, ......"
=====================================================
Loģiski, jo "Vīrieši ir no Marsa, bet sievietes - no Venēras" (Dž.Grejs, dr.Ph.). Vajadzēja kādai TV Latvijā seriālu "Mad Men" parādīt, var būt. tad par vēlēšanos un nevēlēšanos būtu lielāka izpratne?
According to one woman who was able to rise to become a copywriter in the 1960s despite her gender, much of the sexism, alcoholism and promiscuity in the show was part of her daily working life.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2112639/Mad-Men-A-female-copywriter-reveals-really-like-work-advertising-agency-60s.html#ixzz4mGzshb5A

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Nu beidziet, tas taču bija tik saudzīgs un pieklājīgs feļetons, ne pavisam ne žultains naids attiecībā uz feminismu, kādus reizēm varam atrast mūsu tīmekļa vietnēs! Vai arī par feminismu, tāpat kā par dažām labām reliģijām, vispār nedrīkst pasmaidīt?
Bet par "īsto vīriešu kultu" - atļaušos apgalvot ka to veicina tieši sievietes. Izvēloties "sliktos puišus"... un "labo, kluso, pieticīgo" - tikai pēc tam kad "sliktais" pametis. Savā ziņā - rīkojas pretēji pašu teiktajam.

Gintauts Bruhders
pirms 6 gadiem
Gribētos tikai vērst autores uzmanību uz to, ka cehs raksta par to, ka runa ir par kvotām kuras, acīmredzot, obligāti jāpilda.
Ja raksta sākumā ir runa par kvotām, tad tālāk pludeni tiek pāriets par vienlīdzīgām tiesībām, bet vienādas iespējas un kvotas tas nav viens un tas pats.

Piemēram ar tiem nelaimes gadījumiem.
Ir milzīga starpība vai tiek samazināta mirstība konkrētās profesijās, vai truli ievieš kvotu ka abiem dzimumiem ir jābūt vienādi pārstāvētiem.

Ceha cepiens ir par kvotām nevis par līdztiesību un vienlīdzīgām iespējām.

Armands Īrs dsgdsfgs
pirms 6 gadiem
Feminisms ir vēzis! Par ko jūs vispār cīnāties? Lai jums ar roku pasniegtu brīvas vietas Saeimā, jo nespējat savākt pietiekami daudz balsu? Tak saprotiet, ka cilvēki nevēlās redzēt jūs tur! Un kur ir algas nevienlīdzība? Sievietes izvēlās dzemdēt bērnus un audzināt viņus, tādējādi iziet no darba tirgus uz vairākiem gadiem un zaudē kvalifikācijas, jo pasaule nestāv uz vietas. Vīrieši strādā ilgāk un efektīvāk - arī nebaidās iet un prasīt paaugstinājumus, pretēji sievietēm, kuras baidās. Ziniet, kas ir vienlīdzība? Kad abiem ir dotas vienādas iespējas un mūsdienās tā arī ir.. Jūs vienkārši vēlaties, lai jums visu padod un pienes.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!